середу, 30 грудня 2015 р.

Мигдальний торт без борошна

Гарячий шоколад це добре, але ж хочеться порадувати себе ще чимось солоденьким. Серед усіх можливих варіантів я обрала для вас саме цей, оскільки мигдальний торт за цим рецептом не містить борошна. Маю попередити, що тортик виходить досить вологим, так що не чекайте доки він пропечеться до проби на суху зубочистку. Він має бути мокрим. Ну а найкраще у цьому тортику те, що він... ну майже не псує фігуру:)

Інгредієнти:

2 ст.л. вершкового масла
3 ст.л. несолодкого какао
½ чашки мигдалю
8 ст.л. цукру
100 г чорного шоколаду
½ чашки сметани
2 яєчних жовтки
1 ст.л. амаретто
½ ч.л. ванілі
½ ч.л. гориці
5 яєчних білків
¼ ч.л. солі

Спосіб приготування:

Щедро змастіть форму діаметром у 20-22 см двома чайними ложками вершкового масла і присипте 1 ст.л. какао. Не висипайте зайвий порошок з форми, залиште на дні. У кавомолці або подрібнювачі розмеліть мигдаль і 1 ст.л. цукру до стану борошна.
У маленькій каструльці на мінімальному вогні розтопіть шоколад і масло, що залишилося. Зніміть з вогню і перелийте до миски. Додайте мигдальне борошно, сметану, обережно введіть жовтки, амаретто, ваніль, корицю, 5 ст.л. цукру і 2 ст.л. какао. Ретельно перемішайте.
У іншій мисці почніть збивати білки з сіллю, і під час збивання поступово введіть 2 ст.л. цукру. Збивайте до твердих піків. Додайте ¼ білків до мигдальної суміші і ретельно перемішайте. Потім поступово додайте останні білки, і перемішуйте дуже обережно. Перелийте тісто до форми.
Випікайте при 180 протягом 30 хвилин. Торт готовий, коли він підріс, сухий зверху а зубочистка виходить злегка вологою. Готовий торт дістаньте з духовки і він трошки осяде. Не переживайте, так і має бути.
Обережно підріжте торт з боків форми ножем і переверніть торт на тарілку. Все:)
Перед подачею можете прикрасити цукровою пудрою і свіжими ягодами, або мигдальними пелюстками і морозивом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар