Інгредієнти:
2 ст.л. вершкового масла3 ст.л. несолодкого какао
½ чашки мигдалю
8 ст.л. цукру
100 г чорного шоколаду
½ чашки сметани
2 яєчних жовтки
1 ст.л. амаретто
½ ч.л. ванілі
½ ч.л. гориці
5 яєчних білків
¼ ч.л. солі
Спосіб приготування:
Щедро змастіть форму діаметром у 20-22 см двома чайними ложками вершкового масла і присипте 1 ст.л. какао. Не висипайте зайвий порошок з форми, залиште на дні. У кавомолці або подрібнювачі розмеліть мигдаль і 1 ст.л. цукру до стану борошна.У маленькій каструльці на мінімальному вогні розтопіть шоколад і масло, що залишилося. Зніміть з вогню і перелийте до миски. Додайте мигдальне борошно, сметану, обережно введіть жовтки, амаретто, ваніль, корицю, 5 ст.л. цукру і 2 ст.л. какао. Ретельно перемішайте.
У іншій мисці почніть збивати білки з сіллю, і під час збивання поступово введіть 2 ст.л. цукру. Збивайте до твердих піків. Додайте ¼ білків до мигдальної суміші і ретельно перемішайте. Потім поступово додайте останні білки, і перемішуйте дуже обережно. Перелийте тісто до форми.
Випікайте при 180 протягом 30 хвилин. Торт готовий, коли він підріс, сухий зверху а зубочистка виходить злегка вологою. Готовий торт дістаньте з духовки і він трошки осяде. Не переживайте, так і має бути.
Обережно підріжте торт з боків форми ножем і переверніть торт на тарілку. Все:)
Перед подачею можете прикрасити цукровою пудрою і свіжими ягодами, або мигдальними пелюстками і морозивом. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар