Звичайно, піццу
важко назвати дієтичною та корисною стравою, але повірте мені, немає нікого більш
вигадливого, ніж жінка на дієті, особливо коли хочеться чогось смачненького і
забороненого:) Насправді,
у приготуванні смачної та у певній мірі дієтичній піцці немає нічого особливо
складного, але часу знадобиться трошки більше. Тим не менше, ваші зусилля
виправдають себе, бо зникає така піцца за лічені хвилини.
Інгредієнти:
Тісто
750 г борошна
500 мл води
100 г олії
100 г цукру
50 г дріжжів
сіль
Соус
1 банка
консервованих помідорів у власному соку
6 зубчиків
часнику
2 ч.л.
бальзамічного оцту
1 ч.л. оливкової
олії
Сіль та перець
Начинка
Тут все залежить
від того, що є у вашому холодильнику. Особисто я обожнюю пепероні, цибульку та
моцарелу.
Спосіб приготування:
Починати варто з
тіста. У велику миску вилийте олію, всипте цукор і дрібку солі, залийте теплою
водою і перемішайте, щоб цукор та сіль розчинились. Додайте дріжжі, ще раз
розмішайте і починайте потрошки додавати просіяне борошно. Залиште тісто у
теплому місці (я ставлю у виключену духовку, бо там точно немає протягу) і
залиште на 30 хвилин. Коли тісто підійшло, його треба обм’яти і якщо воно надто
рідке - додайте ще трохи борошна. Залиште тісто ще на 30 хвилин і все, тісто
готове.
Приготування
соусу займе лише кілька хвилин. У блендер або комбайн викладіть помідори,
часник, оцет, олію, сіль та перець і увімкніть на максимальну потужність, щоб
часник подрібнився, а усі інгредієнти перемішались. Все! Скуштуйте соус і якщо
він здасться вам надто кислим, можете додати трошки цукру і ще раз збийте у
блендері.
Далі усе просто:
розігрійте духовку до 200С. Тим часом, розділіть тісто на кілька частин, в
залежності від розміру вашого дека. До речі, я рекомендую купити спеціальне деко
для піцци (з дірочками) бо лише у ньому виходить надзвичайно смачна скоринка.
Розкатайте тісто досить тонко, товщиною близько 5 міліметрів, бо під час запікання
воно ще трошки підійде. Перекладіть на злегка присипане борошном деко, змастіть
соусом і викладіть начинку. Запікайте протягом 25-30 хвилин.
Готову піццу
перекладіть на тарілку, розріжте і не відходьте далеко:) Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар