середу, 2 грудня 2015 р.

Дієтична піцца

Звичайно, піццу важко назвати дієтичною та корисною стравою, але повірте мені, немає нікого більш вигадливого, ніж жінка на дієті, особливо коли хочеться чогось смачненького і забороненого:) Насправді, у приготуванні смачної та у певній мірі дієтичній піцці немає нічого особливо складного, але часу знадобиться трошки більше. Тим не менше, ваші зусилля виправдають себе, бо зникає така піцца за лічені хвилини.

Інгредієнти:


Тісто

750 г борошна
500 мл води
100 г олії
100 г цукру
50 г дріжжів
сіль

Соус

1 банка консервованих помідорів у власному соку
6 зубчиків часнику
2 ч.л. бальзамічного оцту
1 ч.л. оливкової олії
Сіль та перець

Начинка

Тут все залежить від того, що є у вашому холодильнику. Особисто я обожнюю пепероні, цибульку та моцарелу.

Спосіб приготування:

Починати варто з тіста. У велику миску вилийте олію, всипте цукор і дрібку солі, залийте теплою водою і перемішайте, щоб цукор та сіль розчинились. Додайте дріжжі, ще раз розмішайте і починайте потрошки додавати просіяне борошно. Залиште тісто у теплому місці (я ставлю у виключену духовку, бо там точно немає протягу) і залиште на 30 хвилин. Коли тісто підійшло, його треба обм’яти і якщо воно надто рідке - додайте ще трохи борошна. Залиште тісто ще на 30 хвилин і все, тісто готове.
Приготування соусу займе лише кілька хвилин. У блендер або комбайн викладіть помідори, часник, оцет, олію, сіль та перець і увімкніть на максимальну потужність, щоб часник подрібнився, а усі інгредієнти перемішались. Все! Скуштуйте соус і якщо він здасться вам надто кислим, можете додати трошки цукру і ще раз збийте у блендері.
Далі усе просто: розігрійте духовку до 200С. Тим часом, розділіть тісто на кілька частин, в залежності від розміру вашого дека. До речі, я рекомендую купити спеціальне деко для піцци (з дірочками) бо лише у ньому виходить надзвичайно смачна скоринка. Розкатайте тісто досить тонко, товщиною близько 5 міліметрів, бо під час запікання воно ще трошки підійде. Перекладіть на злегка присипане борошном деко, змастіть соусом і викладіть начинку. Запікайте протягом 25-30 хвилин.

Готову піццу перекладіть на тарілку, розріжте і не відходьте далеко:) Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар