пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Марокканські курячі шашлички

П’ятниця - то пора на щось цікаве та екзотичне. А ще таке, що не встигло набриднути за весь тиждень. Отже, оголошую марокканську п’ятницю:) Шашлички, приготовані за цім рецептом, однаково добре смакують і вдома, зі сковорідки, і на природі - з вогнища. Курка не потребує тривалого маринування, а отже, якщо у вас трапився незапланований виїзд на природу, то цей рецепт стане вам при нагоді.

Інгредієнти:


Для часникового соусу

4 зубки часнику
Сіль
1/3 чашки оливкової олії
3 ст.л. несолодкого і нежирного йогурту

Для шашличків

1 кг курячих стегенець без шкірки і кісточки
2 зубки часнику
½ чашки подрібненої петрушки
По 2 ч.л. мелених зернят кумину та меленого перцю чилі
Сіль
1 ст.л. оливкової олії

Спосіб приготування:

Розпочати варто з соусу. Для цього, візьміть часник та розтовчіть його у ступці. Якщо ступки немає - просто викладіть його на дошку та скористайтесь пласкою стороною ножа. Має вийти таке собі часникове пюре. Покладіть його до миски та приправте сіллю.
Додайте олію, ретельно перемішайте. Поступово і дуже повільно, постійно збиваючи, влийте йогурт. Важливо, щоб йогурт та олія змішалися рівномірно, а не розділилися на дві окремі фракції. Готовий соус поставте у холодильник.
Куряче м’ясо розріжте на шматки. Особисто я ріжу на чотири, але все залежить від розміру стегенець або розміру шампурів. Я часто готую вдома на бамбукових паличках і тому не роблю шматки занадто великими.
Приправте курку спеціями і додайте подрібнений часник. Покладіть до миски, накрийте плівкою та дайте замаринуватись принаймні 2 години, а краще на ніч.
Пательню-гриль злегка змастіть оливковою олією. М’ясо настроміть на палички і обсмажуйте, час від часу перевертаючи, протягом 8-12 хвилин. Час приготування залежить від розмірів шматків курки та способу приготування.
Готові шашлики подавайте з соусом, теплою пітою та помідорами зі свіжою м’ятою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар