Інгредієнти:
6-8 шоколадних яєць. Можете приготувати самостійно, або використати вже готові:)150 г крем-сиру
30 г цукрової пудри
½ ч.л. лимонного соку
½ ч.л. ванільного екстракту
125 мл вершків
1 ст.л. абрикосового джему
1 ст.л. вершкового масла
2 ч.л. свіжого апельсинового соку або персикового нектару
Спосіб приготування:
Незалежно від того, робите ви яйця самостійно, або використовуєте готові, вам потрібно скласти дві половинки так, щоб утворилось ціле яйце. Для цього гарячи ножем (наприклад, зануривши його у окріп) пройдіться про самому краю половинок, щоб шоколад на них став м’яким, а потім зложіть їх разом, злегка притисніть і поставте у холодильник. Коли яйця застигнуть, обережненько, гострим ножем, зніміть верхівку і знову поставте у холодильник.У миску покладіть сир, цукор, лимонний сік та ванільний екстракт і збийте, щоб суміш стала ніжною та пухкою. Окремо збийте верки до м’яких піків. Поступово додаючи вершки до сирної суміші обережно розмішуйте лопаткою, щоб зберегти максимум повітря. Готову суміш викладіть у яйця ложкою або за допомогою кондитерського мішка. Поставте начинені яйця у холодильник на 30 хвилин.
У маленьку каструлю покладіть абрикосовий джем, масло та сік або нектар. Поставте на маленький вогонь і нагрівайте доки масло не розчиниться. Зніміть з вогню та дайте охолонути а потім поставте у холодильник, доки соус не загусне. За допомогою маленької ложки покладіть соус у центр начинки у яйцях, щоб було схоже на жовток. Начинені яйця поставте у холодильник.
За 10 хвилин до подачі витягніть яйця з холодильника. Для кращого ефекту я рекомендую подавати цей десерт у підставці для яєць, разом з ложечкою. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар