неділю, 27 грудня 2015 р.

Поркетта

Якщо ви шукаєте альтернативу звичайному запеченому м’ясу, то ця чудова італійська страва - саме те, що вам потрібно. Але попереджаю одразу: доведеться трошки потанцювати джигу на кухні. Але повірте, воно на всі 100 відсотків того варте. Тим більше, що значну частину роботи можна зробити заздалегідь:) Єдине, що варто врахувати, це час маринування. Це має бути що найменше 1 доба, а краще - 3, тому я й даю цей рецепт заздалегідь.

Інгредієнти:

3 ст.л. цедри лимону
2 ст.л. зернят фенхелю
12 подрібнених зубків часнику
5 кг підчеревини (одним шматком)
2-2,5 кг філе свинки (також одним шматком)
Сіль та перець
1 ½ ст.л. пекарського порошку (розпушувача)

Спосіб приготування:

Для початку сформуємо поркетту. Для цього викладіть підчеревину шкіркою донизу. На неї покладіть філе і сформуйте рулет так, щоб кінці підчеревини накладались один на одного не більш, ніж на  5 см, а філе не виглядало з рулету. Усе зайве обріжте.
У миску викладіть цедру, часник та зернята фенхелю, ретельно перемішайте. Розгорніть рулет, дістаньте філе та зробіть надрізи, глибиною в 2 см з внутрішньої сторони підчеревини. Натріть часиноково-лимонною заправкою, посоліть та поперчіть.
Поверніть філе на підчеревину, знову сформуйте рулет та перев'яжіть його кулінарною мотузкою з інтервалом в 2 сантиметри, загорніть у фольгу і поставте до холодильнику принаймні на добу, а краще на три.
Не знімаючи фольги, витягніть поркетту з холодильнику і дайте набрати кімнатної температури (близько двох годин). Розігрійте духовку до 160С, поставте деко з покреттою до духовки і запікайте 3-4 години, в залежності від загальної ваги м'яса.
Через 3-4 години, витягніть поркетту з духовки, обережно зніміть фольгу та мотузку, перекладіть на дошку та обсушіть паперовим рушником. Ретельно натріть розпушувачем, переключіть духовку на гриль і продовжуйте готувати м'ясо під грилем протягом 20 хвилин, перегортаючи час від часу, але вже без фольги.
Дайте м'яску трішечки полежати і подавайте. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар