суботу, 12 грудня 2015 р.

Лосось з овочами

Ви, певно, дивуєтесь тому, як це я могла увесь тиждень старанно оминати таку рибку, як лосось. Насправді я це робила не просто так, оскільки рецептів лосося є безліч, але усі вони дуже схожі між собою. Тому, я вирішила зібрати усі свої улюблені способи приготування лосося у один універсальний рецепт. Маю надію, що ви зможете собі обрати комбінацію до смаку серед запропонованих варіантів.

Інгредієнти:

1 з вказаних нижче овочевих комбінацій
8 ч.л. бульйону або води
4 шматки філе по 150 г кожен
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Приготуйте одну з овочевих комбінацій, що вказані нижче. Підготуйте 4 листки фольги, довжиною в 35-40 сантиметрів кожен і покладіть їх на стіл.
На половину кожного листка викладіть ¼ овочевої суміші та по 2 ч.л. бульйону або води. Не забудьте залишити трошки вільного місця по краям листка. Покладіть зверху по шматку риби, злегка присипте сіллю та перцем. Накрийте рибу другою, вільною половиною листа фольги, та загорніть краї так, щоб вийшов щільний пакунок.
Викладіть пакунки з овочами та рибою на деко. Якщо не виходить викласти всі пакунки в один шар - краще готуйте в два заходи. Запікайте рибу  протягом 18-20 хвилин. Коли лосось приготувався - дістаньте пакети та обережно проколіть їх ножем, щоб вийшов пар. Обережно, не обпечіться! Коли пар вийшов, розріжте пакунки та покладіть рибу й овочі на тарілки.
Перед подачею можете прикрасили лосось скибкою лимону. Смачного!

Овочеві комбінації:


Брюссельська капуста і гриби

500 г брюссельської капусти, 100 г шампіньйонів, 1 ч.л. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, 12 тонких скибок імбиру, 4 ч.л. зернят сезаму, 8 ст.л. подрібненої кінзи.
Капусту та гриби подрібніть, заправте соєвим соусом та олією та викладіть у фольгу. На рибу викладіть по 3 скибки імбиру, а перед подачею посипте сезамом і кінзою.

Червоний солодкий перець, цибуля, і нут

1 червоний солодкий перець, 1 маленька червона цибулина, ½ банки консервованого нуту, 12 оливок, 4 ч.л. оливкової олії, ¼ ч.л. солі, ¼ ч.л. меленої кориці
Перець та цибулю тоненько наріжте, додайте останні інгредієнти та перемішайте. Можете додати трошки соку лимону за смаком.

Цукіні, помідори і базилік

2 середніх цукіні, 1 чашка помідорів чері, 3 ст.л. подрібненого базиліку, 4 ч.л. оливкової олії, 1 ч.л. каперсів, ¼ ч.л. солі
Цукіні наріжте дуже тонкими слайсами, а помідори - навпіл або на чверті. Додайте базилік, олію, каперси та сіль і ретельно перемішайте.

Шпинат та лимон

8 чашок листя шпинату, 4 ч.л. оливкової олії, ¼ ч.л. солі, 4 кружальця лимону, 4 ст.л. подрібненої петрушки.

Шпинат заправте оливковою олією та сіллю. Лимон покладіть на рибу, а перед подачею можете посипати страву подрібненої петрушки. 



Немає коментарів:

Дописати коментар