четвер, 24 грудня 2015 р.

В’єтнамські спрінгроли

Не переживайте, дипи ще будуть, але доки я не забула про цей рецепт, я маю його написати. Власне, спрінгроли - то не така вже й екзотична страва, але на столі виглядає чудово і смакує не гірше. Та й приготувати роли можна заздалегідь, і перед подачею їх не потрібно розігрівати, що непогано економить час. Єдине, що я маю порадити: не полінуйтесь зробити арахісовий соус, тому що він додає спрінгролам цікавого смаку.

Інгредієнти:


Для ролів

14 листків рисового паперу
11 невеличких очищених відварених креветок
50 грамів готової рисової локшини (тоненької)
7 листків салату айсберг
14 листочків м’яти
1 чашка паростків сої (опціонально)

Для арахісового соусу

½ чашки арахісового масла
1 ст.л. цукру
4 ст.л. жовтого соєвого соусу Хайнц (саме його, тому що він густий і солодкуватий)
1 великий зубок часнику
1 маленький перчик чилі
1 ст.л. сезамової олії
2 ст.л. соку лайма
Вода

Спосіб приготування:

Для початку приготуйте соус. Покладіть у миску арахісове масло, цукор, соєвий соус, подрібнений часник та перець чилі, сезамову олію та сік лайму і ретельно перемішайте. За гостиною він має нагадувати свіжий мед: не тече але й не густий. Доводьте до бажаної консистенції додаючи по столовій ложці води.
Покладіть рисову локшину до миски та залийте гарячою водою на 2-3 хвилини, потім воду злийте. Або готуйте так, як це вказано на пакуванні. Креветки розріжте навпіл вздовж.
Візьміть тарілку, діаметр якої більше діаметру рисового паперу і налийте до неї теплої води. Води не має бути аж надто багато, але достатньо для того, щоб папір можна було занурити у воду.
Візьміть одразу два листки паперу і зауважте, котра сторона гладка. Покладіть їх до тарілки з водою і полічіть до п’яти і одразу ж діставайте на стіл або дощечку гладкою стороною донизу.
У верхній частині паперу покладіть рядочком три креветки з листочками м’яти між ними (не переживайте, я додам фото, бо словами пояснити усі дії просто нереально:))



Потім покладіть рисову локшину, соєві паростки, листочки салату. Загорніть лівий та правий краї до середини і притримуючи обережно згорніть роли.
Подавайте охолодженими, з арахісовим соусом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар