пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Суп-пюре з цвітної капусти, моркви та цибулі порей

Супи-пюре - моя слабкість. Ніжна, кремова текстура перед якою не можуть втриматися навіть ті, хто не дуже любить перші страви. Ну а поєднання смаків цвітної капусти, моркви, цибулі порей, що відтіняється легкою нотою пармезану гарантує цій страві успіх навіть у найвибагливіших гурманів. Але найкращим є те, що готується суп надзвичайно просто.

Інгредієнти:

1 велика головка цвітної капусти
3 зубки часнику
2 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. солодкої паприки
1 ч.л. гострого перцю чилі
3 морквини
2 цибулі порей
1 ст.л. вершкового масла
2.5 л бульйону
Сік 1 лимону
½ чашки натертого пармезану
Сіль та перець
1 пучок зеленої цибульки

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. На деко викладіть розібрану на суцвіття цвітну капусту та подрібнений часник. Злегка збризніть оливковою олією, приправте сіллю та перцем, паприкою та чилі. Запікайте у розігрітій духовці протягом 30 хвилин, час від часу перемішуючи.
У великій каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, та обсмажте подрібнену моркву та цибулю порей на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин, поки цибуля не стане м’якою. Додайте бульйон та дайте закипіти.
Щойно капуста приготувалась, додайте половину до каструлі, а решту залиште. Готуйте суп доки овочі не стануть дуже м’якими, близько 30 хвилин. Збийте блендером. Якщо у вас ручний - можете збивати прямо у каструлі, але вважайте, щоб усі овочі перетворились на пюре без шматочків.
Додайте залишену капусту, сік лимону та пармезан до супу і ретельно перемішайте. Все, суп-пюре готовий.
Перед подачею прикрасьте суп подрібненою зеленою цибулею. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар