Насправді,
поєднання курки та лимону є настільки класичним, що давати рецепти з цим
поєднанням навіть якось стидно. Але саме цей рецепт є дещо незвичним, тому що
тут дует курячих стегенець і лимону доповнює моя улюблена діжонська гірчиця.
Так, я знаю, що у мене є деяка слабкість до певних інгредієнтів і діжонська
гірчиця - одна з них. Але з пісні слів не викинеш, а я обожнюю те, як зернята
гірчиці зриваються у роті як ті снаряди, наповнені незвичайним смаком.
Інгредієнти:
Для курки
1 ¼ чашки
курячого бульйону
¼ чашки лимонного
соку
2 ч.л. лимонної
цедри
1 ст.л. оливкової
олії
8 курячих
стегенець зі шкіркою та кісточкою
Для лимонної скоринки
1 ст.л. оливкової
олії
1 ст.л.
діжонської гірчиці
1 ч.л. лимонної
цедри
1 ½ ч.л. сушеного
орегано
½ ч.л. сушеного
тим’яну
Сіль та перець
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С.
Для приготування
лимонної скоринки змішайте оливкову олію, гірчицю, цедру та спеції. За допомогою
пензлику або просто рукою натріть цією сумішшю курку з обох боків.
У великій мисці
змішайте бульйон, сік та цедру лимону.
Розігрійте оливкову
олію у жаростійкій формі на середньому вогні. Викладіть курку шкіркою донизу, і
обсмажуйте до золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної стороні. Влийте
лимонно-бульйонову суміш.
Поставте форму до
духовки та запікайте курку до повної готовності, протягом 25-30 хвилин. Для
утворення золотавої скоринки не забувайте час від часу поливати курку соком та
бульйоном.
Перед подачею
можна прикрасити свіжою зеленню, але вона й сама по собі гарна. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар