вівторок, 15 грудня 2015 р.

Курячі ніжки з лимонно-гірчичною скоринкою

Насправді, поєднання курки та лимону є настільки класичним, що давати рецепти з цим поєднанням навіть якось стидно. Але саме цей рецепт є дещо незвичним, тому що тут дует курячих стегенець і лимону доповнює моя улюблена діжонська гірчиця. Так, я знаю, що у мене є деяка слабкість до певних інгредієнтів і діжонська гірчиця - одна з них. Але з пісні слів не викинеш, а я обожнюю те, як зернята гірчиці зриваються у роті як ті снаряди, наповнені незвичайним смаком.

Інгредієнти:


Для курки

1 ¼ чашки курячого бульйону
¼ чашки лимонного соку
2 ч.л. лимонної цедри
1 ст.л. оливкової олії
8 курячих стегенець зі шкіркою та кісточкою

Для лимонної скоринки

1 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. діжонської гірчиці
1 ч.л. лимонної цедри
1 ½ ч.л. сушеного орегано
½ ч.л. сушеного тим’яну
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С.
Для приготування лимонної скоринки змішайте оливкову олію, гірчицю, цедру та спеції. За допомогою пензлику або просто рукою натріть цією сумішшю курку з обох боків.
У великій мисці змішайте бульйон, сік та цедру лимону.
Розігрійте оливкову олію у жаростійкій формі на середньому вогні. Викладіть курку шкіркою донизу, і обсмажуйте до золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної стороні. Влийте лимонно-бульйонову суміш.
Поставте форму до духовки та запікайте курку до повної готовності, протягом 25-30 хвилин. Для утворення золотавої скоринки не забувайте час від часу поливати курку соком та бульйоном.

Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню, але вона й сама по собі гарна. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар