понеділок, 7 грудня 2015 р.

Хрусткі шматочки риби з соусом

Всім нам час від часу хочеться чогось не надто корисного, але смачненького. Рибні палички якраз підходять до цієї категорії, оскільки переморожені шматки невідомо якої риби у паніровці аж ніяк не можна назвати корисними. Але вихід з цієї ситуації є, оскільки цю страву легко можна приготувати вдома. Повірте, часу це займе зовсім небагато, а смак буде неперевершеним.

Інгредієнти:


Соус тартар

½ чашки майонезу
1 ст.л. сметани
4 маринованих огірочки
½ ч.л. спеції для стейків
1 ст.л. подрібненого кропу
Сіль та перець

Шматочки риби

2 ст.л. оливкової олії
1 чашка борошна
1 ч.л. спеції для стейків
½ ч.л. часникового порошку
½ чашки молока
1 яйце
1 чашка сухарів для панірування
500 г рибного філе (краще брати морську рибу, можна заморожену)
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Для приготування соусу викладіть майонез, сметану, спеції та кріп до миски, огірки натріть на крупній тертці і також покладіть до миски, ретельно перемішайте та поставте до холодильнику, щоб настоявся.
Розігрійте духову до 200С. Застеліть деко фольгою та злегка змастіть олією.
Підготуйте три миски. У першу - покладіть борошно, спеції, часниковий порошок. У другу - яйця та молоко і ретельно перемішайте. У третю - панірувальні сухарі. Якщо філе заморожене - розморозьте, та просушіть паперовим рушником. Дуже важливо, щоб риба була сухою, оскільки під час приготування вона ще виділить свій сік і паніровка може відпасти. Отже, поріжте філе на невеликі шматочки і по черзі занурюйте у першу, другу і третю миску. До речі, це зручно робити за допомогою зубочистки, бо так і руки не брудняться і шматочки покриваются паніруванням рівномірно. Шматочки риби викладайте на деко з фольгою.
Випікайте рибу 15-20 хвилин, і не забудьте через 8-10 хвилин післа початку випіканні перегорнути на іншу сторону, щоб сухарі рівномірно присмажилися.
Подавайте з соусом тартар та скибочкою лимону. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар