пʼятницю, 25 грудня 2015 р.

Дип з печеного перцю з фетою

Практику, коли на стіл, окрім основної страви, подають ще безліч мисочок з різноманітними дипами, я досить часто зустрічала у Греції. Власне, подають їх ще до основної страви, що дає змогу не сидіти голодним, доки оточуючі відвідувачі кафе вже щось їдять:) Приготуйте цей грецький дип на свята, викладіть його до мисочки, відверніться на п’ять хвилин і... беріть пусту миску і йдіть на кухню за добавкою:)

Інгредієнти:

3 зубки часнику
2 запечених червоних солодких перці
1 чашка фети
3 ст.л. оливкової олії
2 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. сушеного орегано
1 ч.л. свіжої м’яти
½ гострого перцю чилі

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо перці. Для цього викладіть перці на деко та поставте у духовку під гриль, увімкнений на максимальну потужність. Перекладайте його на різні сторони кожних 5 хвилин, доки перці не пропечуться. Не переживайте якщо пригорять! Коли перці будуть готові - покладіть їх до поліетиленового пакету, який одразу ж зав’яжіть. Дайте полежати хвилин 10, витягніть і шкірка зійде майже сама собою.
Далі, покладіть часник до комбайну і збийте кілька разів, щоб подрібнились. Додайте запечені перці, фету, оливкову олію, лимонний сік, орегано, м’яту та перець чилі. Збийте кілька разів до бажаної текстури, або збивайте до кремової консистенції.

Подавайте з пітою, нарізаними брусочками овочами, або як вам подобається! Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар