Практику, коли на
стіл, окрім основної страви, подають ще безліч мисочок з різноманітними дипами,
я досить часто зустрічала у Греції. Власне, подають їх ще до основної страви,
що дає змогу не сидіти голодним, доки оточуючі відвідувачі кафе вже щось їдять:) Приготуйте цей грецький дип на свята, викладіть його до мисочки,
відверніться на п’ять хвилин
і... беріть пусту миску і йдіть на кухню за добавкою:)
Інгредієнти:
3 зубки часнику
2 запечених
червоних солодких перці
1 чашка фети
3 ст.л. оливкової олії
2 ст.л. лимонного
соку
1 ч.л. сушеного
орегано
1 ч.л. свіжої м’яти
½ гострого перцю
чилі
Спосіб приготування:
Для початку
приготуємо перці. Для цього викладіть перці на деко та поставте у духовку під
гриль, увімкнений на максимальну потужність. Перекладайте його на різні сторони
кожних 5 хвилин, доки перці не пропечуться. Не переживайте якщо пригорять! Коли
перці будуть готові - покладіть їх до поліетиленового пакету, який одразу ж зав’яжіть. Дайте полежати хвилин 10,
витягніть і шкірка зійде майже сама собою.
Далі, покладіть
часник до комбайну і збийте кілька разів, щоб подрібнились. Додайте запечені
перці, фету, оливкову олію, лимонний сік, орегано, м’яту та перець чилі. Збийте
кілька разів до бажаної текстури, або збивайте до кремової консистенції.
Подавайте з
пітою, нарізаними брусочками овочами, або як вам подобається! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар