Не лякайтесь
назви:) Ми не будемо проводити експерименти у генній інженерії і виводити
курок-мутантів. Просто для цього рецепту вам потрібно буде використати...
всього лиш 40 зубків часнику:) Якщо ви вважаєте, що часник - то таке пекуче,
смердюче і завжди виймаєте його з печеного м’яса, то ви багато втрачаєте. Оскільки під час
приготування часник набуває кремової консистенції і просто нереального
солодкуватого смаку. Приготуйте курку за цим рецептом і ви не пошкодуєте.
Інгредієнти:
8 курячих
стегенець зі шкіркою та кісточкою
Сіль та перець
2 ст.л.
вершкового масла
40 зубків часнику
1 ½ чашки
курячого бульйону
1 ст.л. сушеного
тим’яну
1 ст.л. борошна
2 ст.л. молока
Спосіб приготування:
Стегенця вимийте,
ретельно обсушіть паперовим рушником, посоліть та поперчіть. Масло розтопіть у
пательні на середньому вогні. Викладіть стегенця шкіркою донизу і обсмажуйте до
золотавої скоринки по 2-3 хвилини з кожної сторони. Дістаньте курку на тарілку,
застелену паперовим рушником, щоб він увібрав у себе зайвий жир.
На ту саму
пательню викладіть часник і обсмажуйте, зрідка помішуючи, 4-5 хвилин. Влийте
курячий бульйон і дайте закипіти. Покладіть курку та приправте тим’яном. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь
до мінімального і тушкуйте до повної готовності курки, близько 25-30 хвилин.
Знову дістаньте курку але тепер просто до тарілки.
У мисці змішайте
борошно з молоком. Потихеньку влийте молочну суміш до пательні і готуйте, доки
соус злегка не загусне, протягом 2-3 хвилин. Приправте сіллю та перцем.
Подавайте курку з
соусом, за бажанням можете присипати свіжою зеленню. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар