суботу, 5 грудня 2015 р.

Темакі суші або ручні роли

Ця страва стане при нагоді, якщо ви вирішили влаштували вечірку у східному стилі, або вам просто ліньки крутити звичайні роли. Найкраще у цій страві те, що кожен сам може собі вибирати начинку, а якесь спеціальне приладдя вам взагалі не знадобиться. До речі, таку страву можна приготувати навіть на природі, просто підготуйте інгредієнти завчасно, щоб не займатись нарізанням доки всі насолоджуються відпочинком. У рецепті кількість рису та норі я вказую на один ручний рол, так що не забудьте збільшити кількість в залежності від вашого апетиту.

Інгредієнти:


Для ролів

½ чашки готового рису для суші (звареного та приправленого)
½ листка норі
½ чашки начинки
Звичайно, соєвий соус, імбир та васабі

Для начинки

Рибу - лосось, тунець, червоний окунь, вугор
Морепродукти - креветки, кальмари
Овочі - огірок, литки салату, водорості хіяші, дайкон, авокадо
Ікра - тобіко (ікра летючої риби), ікра горбуші, кети або лосося

Спосіб приготування:

На відміну від звичайних ролів, для цієї страви начинку потрібно нарізати брусочками. Розмір різний: мясо - досить крупними, овочі - дрібніше, листя салату краще розірвати на декілька продовгуватих стрічок, а дайкон взагалі подрібнити як моркву по-корейськи.
Формуємо роли. Для цього візьміть половину листка норі і покладіть ліву долоню гладкою стороною вниз. Зверніть увагу на те, що руки мають бути абсолютно сухими, інакше норі розм’якнуть і сформувати рол не вийде.
Покладіть вказану кількість рису на ліву сторону норі і розрівняйте приблизно по 1/3 площі листка. Викладіть начинку по діагоналі від верхнього лівого кутка але зважайте на кількість, бо після того, як ви сформуєте рол він має поміщатись до рота.
Починаємо загортати рол. Пам’ятаєте «кульочки» у які бабці на базарі фасують зернята? От треба зробити те саме. Говорячи науковою мовою, нам треба сформувати конус.

От і все. Повірте, трішки практики і темакі стануть вашими улюбленцями. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар