четвер, 17 грудня 2015 р.

Цукрова курка з травами та часником

Четвер - то вже майже п’ятниця, а це означає, що сил на приготування чогось складного вже не залишилось. Цей рецепт я і тримаю на такі випадки, тому що він потребує мінімум зусиль і видає гарантовано якісний результат. Вам навіть не доведеться регулярно поливати стегенця соком для утворення золотавої скоринки, тому що це за вас зробить цукор.

Інгредієнти:

8 курячих стегенець з кісточкою та шкіркою
Сіль та перець
3 ст.л. вершкового масла
4 зубки часнику
¼ чашки коричневого цукру
1 ст.л. меду
По ¼ ч.л. сушеного орегано, тим’яну та базиліку
2 ст.л. подрібненої свіжої петрушки

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Курячі стегенця ретельно помийте, обсушіть паперовим рушником та приправте сіллю та перцем.
Розтопіть 2 ст.л. вершкового масла у жаростійкій формі. Викладіть туди курку шкіркою вниз і обсмажуйте до золотавої скоринки протягом 2-3 хвилин з кожної сторони. Дістаньте стегенця та викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Розтопіть масло, що залишилось, у тій самій формі. Додайте подрібнений часник, обсмажуйте його протягом 1-2 хвилин та зніміть з вогню. Додайте до часнику цукор, мед, спеції і ретельно перемішайте. Поверніть курку до форми і кілька разів перегорніть, щоб вона з усіх боків покрилася медово-трав’яною сумішшю.
Поставте форму до духовки та запікайте до готовності курки протягом 25-30 хвилин.
Готові сегенця присипте петрушкою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар