середу, 23 грудня 2015 р.

Сальса

Ніколи, ні за яких обставин не називайте сальсу соусом, тому що це цілком самостійна страва, а радше - ще один різновид дипів. Я обожнюю сальсу за те, що її можна приготувати одразу багато, скласти до банки і кілька днів до будь-якого м’яса, а то й просто з лавашиком чи тортильями у вас буде смачний і корисний овочевий додаток. Ну а на святковому столі просто викладіть цей дип до гарненької мисочки а поруч насипте кукурудзяних чипсів і повірте, проблема з дітьми, які нічого не їдять, зникне сама собою.

Інгредієнти:

400 г помідорів
¼ ріпчастої цибульки
1 зубок часнику
½ середнього перчику чилі
¼ ч.л. цукру
Сіль та перець
¼ чашки подрібненої кінзи

Спосіб приготування:

З помідорів зняти шкірку. Як це зробити легко і швидко я вже розповідала у цьому рецепті. Половину помідорів покладіть у блендер, а іншу половину - наріжте дрібним кубиком.
Помідори, часник, перець чилі і кінзу покладіть у блендер и добряче збийте до консистенції пюре. Додайте нарізані помідори, перемішайте та виправте на сіль та перець. Натисніть на кнопку блендера ще 1-2 рази, але цього разу не збивайте до пюре, а просто дайте ще раз перемішатись та ще трошки подрібніть нарізані помідори.

Ще раз скуштуйте, додайте сік лайму, та виправте на смак. Сальса не має бути надто кислою чи солоною. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар