Інгредієнти:
8 курячих стегенець без шкірки але з кісточкою6 зубків часнику
Сіль
2 ч.л. мелених зернят кумину
1 ч.л. паприки
1 ч.л. меленої куркуми
5 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. шафрану
4 середніх ріпчастих цибулини
1 лимон
1 ¼ чашки зелених оливок
1/3 чашки подрібненої кінзи
Спосіб приготування:
Для початку, потрібно приготувати пасту з приправ. Для цього візьміть часник та розітріть його у ступці, або дійте так, як описано у попередньому рецепті. Перекладіть часник до миски, заправте сіллю, кмином, паприкою та куркумою. Влийте 3 ст.л. оливкової олії, перемішайте та намастіть цією пастою курячі стегенця з усіх боків. Складіть курятину до миски, накрийте кришкою або плівкою та поставте до холодильнику на 4 години мінімум.Розігрійте залишок олії у пательні. Викладіть курку і обсмажуйте на середньому вогні до золотавого кольору, близько 5 хвилин з кожної сторони. Важливо, аби ви перегорнули курку лише один раз. Дістаньте стегенця та відкладіть їх на тарілку.
На ту ж пательню викладіть шафран та порізану скибками цибулю, приправте сіллю та перцем і готуйте, зрідка помішуючи, протягом 15 хвилин. Поверніть курку до пательні, додайте скибки лимону, нарізаного тонесенькими кружальцями, і 1 чашку води. Дайте закипіти, зменшіть вогонь до мінімального, накрийте кришкою і готуйте протягом 40 хвилин.
Перед подачею додайте оливки та посипте кінзою. Подавайте з білим рисом. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар