пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Марокканський тажин з курки та цибулі

Якщо ви думаєте, що тажин - то такий глиняний горщик дивної форми, то ви не зовсім праві, адже це радше спосіб приготування. М’ясо ріжуть великими шматками, викладають на овочеву подушку та довго тушкують при невеликій температурі. Але ми не будемо чекати кілька годин доки м’ясо та овочі протушкуються та просякнуть соком один одного, ми зробимо все набагато швидше але не менш смачно.

Інгредієнти:

8 курячих стегенець без шкірки але з кісточкою
6 зубків часнику
Сіль
2 ч.л. мелених зернят кумину
1 ч.л. паприки
1 ч.л. меленої куркуми
5 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. шафрану
4 середніх ріпчастих цибулини
1 лимон
1 ¼ чашки зелених оливок
1/3 чашки подрібненої кінзи

Спосіб приготування:

Для початку, потрібно приготувати пасту з приправ. Для цього візьміть часник та розітріть його у ступці, або дійте так, як описано у попередньому рецепті. Перекладіть часник до миски, заправте сіллю, кмином, паприкою та куркумою. Влийте 3 ст.л. оливкової олії, перемішайте та намастіть цією пастою курячі стегенця з усіх боків. Складіть курятину до миски, накрийте кришкою або плівкою та поставте до холодильнику на 4 години мінімум.
Розігрійте залишок олії у пательні. Викладіть курку і обсмажуйте на середньому вогні до золотавого кольору, близько 5 хвилин з кожної сторони. Важливо, аби ви перегорнули курку лише один раз. Дістаньте стегенця та відкладіть їх на тарілку.
На ту ж пательню викладіть шафран та порізану скибками цибулю, приправте сіллю та перцем і готуйте, зрідка помішуючи, протягом 15 хвилин. Поверніть курку до пательні, додайте скибки лимону, нарізаного тонесенькими кружальцями, і 1 чашку води. Дайте закипіти, зменшіть вогонь до мінімального, накрийте кришкою і готуйте протягом 40 хвилин.
Перед подачею додайте оливки та посипте кінзою. Подавайте з білим рисом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар