Інгредієнти:
Для дипу
1/3 чашки листочків петрушки1/3 чашки гілочок кропу
1/3 чашки листочків тархуну
1/3 чашки зеленої цибульки
Сік половини лимону
1 зубок часнику
2 ст.л. майонезу
½ чашки несолодкого йогурту
½ чашки сметани
1/3 чашки м’якого сиру (творогу)
Сіль та перець
Для овочевих склянок
СпаржаМорква
Солодкий перець
Огірок
Зелена цибулька
Стебла селери
І будь-які інші овочі, які вам до вподоби:)
Спосіб приготування:
Для початку приготуйте дип. Усю зелень помийте та ретельно висушіть. Для цього я використовую паперовий рушник: один викладаю на дошку, на нього - помиту зелень, і зверху накриваю ще одним рушником і злегка притискаю.Висушену зелень покладіть до комбайну та ретельно подрібніть. Не лінуйтесь кілька разів пройтись ложкою чи лопаткою по стінкам, щоб уся зелень подрібнилась. Додайте лимонний сік, часник, майонез та продовжуйте збивати. Знову не лінуйтесь збирати листочки по стінкам комбайна.
Додайте йогурт, сметану, сир і ще раз збийте. Скуштуйте і додайте трошки лимонного соку, якщо дип здасться вам надто прісним. Поставте дип до холодильнику.
Для овочевих підготуйте овочі. Усі овочі, що ви вибрали, ретельно помийте, обсушіть та наріжте довгими і досить тонкими брусками. Ідеально буде, якщо вони на 2-3 сантиметри будуть вище склянки, тому не варто обирати надто високі.
Деякі овочі (такі як спаржа, чи зелений горошок, якщо ви його обрали) скип’ятіть і трошки підсоліть воду і викладіть до неї спаржу на 30 секунд, а потім одразу перекладіть до води з льодом, щоб зупинити процес приготування та зберегти колір.
Переходимо до сервірування: покладіть 2-3 столових ложки дипу до склянки а потім «поставте» туди ж овочі і одразу ж подавайте. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар