четвер, 7 квітня 2016 р.

Шоколадні тістечка Сара Бернар

Про торт Павлова знають всі, а то про тістечка, що були присвячені ексцентричній акторці Сарі Бернар особисто я дізналась нещодавно. Виглядають вони досить банально, але їх багатошаровість і меренгова основа - це щось неймовірне. А найцікавіше те, що подають їх холодними. Отже, якщо ви хочете здивувати гостей на будь-якій вечірці, то сміливо готуйте ці тістечка. Єдине, про що маю попередити, це про достатню кількість вільного місця у холодильнику і морозилці:)

Інгредієнти:

Вказаної кількості вистачить на 40-60 тістечок, в залежності від розміру

Для меренг

4 яєчних білки
230 г цукру
250 г меленого мигдалю

Для шоколадно-кавового крему

300 г вершкового масла
250 г цукру
3 яєчних жовтки
3 ст.л. розчинної кави
3 ч.л. какао

Для шоколадної глазурі

300 г чорного шоколаду, розтопити

Спосіб приготування:

Прогрійте духовку до 180С.
У великій мисці збийте білки. Коли вони побіліють, починайте поступово додавати цукор (по 1-2 ст.л. за раз), не припиняючи збивати. Коли яйця будуть збиті до твердих піків, а ви додасте весь цукор, обережно введіть мелений мигдаль. За допомогою двох ложок або кулінарного пакету з великою насадкою викладіть меренги на деко, застелене пергаментом. Вони мають бути близько 4-5 сантиметрів в діаметрі і висотою в 1-1,5 сантиметрів.
Запікайте меренги протягом 10-12 хвилин. Деко з меренгами дістаньте з духовки і дайте охолонути протягом 8-10 хвилин, перекладіть меренги на тарілку, накрийте плівкою і поставте у морозильну камеру на 15-20 хвилин.
Доки меренги охолоджуються, приготуйте крем. До розчинної кави додайте 1,5 ст.л. гарячої води, заваріть і дайте охолонути. Масло збийте з цукром. Жовтки збийте доки не стануть світлішими і починайте поступово додавати масляну суміш. Додайте розчинену каву і потім додайте ще какао. Ретельно перемішуйте доки не утвориться гладенький та однорідний крем. Накрийте плівкою і поставте у холодильник.
Для шоколадної глазурі я рекомендую розтопити шоколад на водяній бані, бо у мікрохвильовці можна легко його спалити.
Отже, збираємо наші тістечка. Підготуйте підноси або пласкі тарілки. Дістаньте меренги з морозилки, а крем - з холодильника. На кожну меренгу покладіть близько 1,5 ч.л. крему, надавши йому форму куполу (півсфери). От памятаєте тістечка «Бонжур»? Має вийти щось подібне. Основа - меренга, на ній - шоколадно-кавовий крем. Викладайте меренги з кремом на підноси або тарілки і по мірі заповнення ставте їх у морозилку. Загалом, меренги мають простояти у морозильній камері 15 хвилин.
Через 15 хвилин дістаньте меренги з морозилки і занурте їх у наш розтоплений шоколад тією стороною, на яку ви викладали крем. Звертаю вашу увагу на те, що шоколад має бути теплим, але не гарячим, бо надто гарячий шоколад розтопить крем.  Готові тістечка, покриті шоколадом, перекладіть меренги на піднос і поставте у морозилку. Коли застигнуть - можете перекласти у контейнер. Взагалі ці тістечка можна тримати у морозилці протягом місяця.

Перед подачею дістаньте тістечка з морозилки і дайте постояти 5 хвилин при кімнатній температурі. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар