пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

Шоколадний торт з гібіскусовим кремом

Особисто я обожнюю гібіскусовий чай, що також відомий як каркаде. Червоний, ароматний, з яскравої кислинкою, він чудово пасує до будь-яких солодощів.  У цьому торті поєднуються помірно солодкі шоколадні коржі та судовий сирний крем до якого для кольору і смаку додамо трошки цих квітів. Повірте, результат вас приємно здивує:)

Інгредієнти:


Для шоколадних коржів

250 г борошна
400 г цукру
65 г какао
2 ч.л. соди
1 ч.л. пекарського порошку
1 ч.л. солі
1 чашка жирного молока
½ чашки рослинної олії
2 великих яйця, кімнатної температури
1 ч.л. ванільного екстракту
1 чашка гарячої кави

Для гібіскусового крему

½ чашки води
2 ст.л. сушених квітів гібіскусу (каркаде)
250 г крем сиру (Філадельфії, або чогось схожого) кімнатної температури
100 г вершкового масла, кімнатної температури
400 г цукрової пудри
Дрібка солі

Спосіб приготування:

Для початку приготуйте коржі. Для цього прогрійте духовку до 180С. Підготуйте тортівницю діаметром 20 сантиметрів: змастіть стінки вершковим маслом, а дно застеліть пергаментним папером.
У мисці змішайте борошно, цукор, какао, соду, пекарський порошок та сіль. Оремо збийте молоко, олію, яйця та ванільний екстракт. Поступово вливаючи молочну суміш до борошняної, постійно збиваючи міксером на середній швидкості, зробіть тісто. Одразу ж додайте 1 чашку дуже гарячої кави і ще раз збийте. Особисто я спочатку роблю тісто, а потім каву і одразу ж, тонесенькою цівочкою, вводжу її до тіста. Тісто вийде досить рідким, але це нормально:)
Вилийте половину тіста у форму і випікайте протягом 35-40 хвилин. Дістаньте форму з духовки та поставте на рушник на 30 хвилин, щоб корж трохи охолов. Через 30 хвилин обережно дістаньте корж з форми і залийте другу половину тіста (не забудьте помити форму і ще раз її підготувати). Коли обидва коржі будуть готові і достатньо охолонуть, загорніть їх у плівку та поставте до холодильника принаймні на 2 години. Таким чином вам буде легше наносити крем.
Приготуйте крем. Спочатку потрібно заварити наші квіти. Для цього доведіть до кипіння ½ чашки води у невеличкій каструльці. Щойно вода закипіла - зніміть з вогню і додайте сушений гібіскус, накрийте кришкою та залиште принаймні на 10 хвилин, а краще ще більше, бо чим довше тримаєте, тим більш насиченими будуть смак та колір. До речі, маю попередити, що для цього краще використовувати не емальований посуд, бо відвар пофарбує емаль. Щойно квіти настояться - злийте через сито.
У мисці за допомогою міксера збийте крем сир та масло, доки не наберуться повітря і суміш не стане..кхм..пухкою. Поступово, не припиняючи збивати, додайте цукрову пудру та дрібку солі. Щойно весь цукор буде введений, увімкніть максимальну потужність та збивайте протягом хвилини. Зменште швидкість збивання до мінімальної і обережно, як олію у майонез, додайте гібіскусовий чай. Дочекайтесь доки крем не стане рівномірно рожевим.
Зберіть торт: особисто я не люблю товсті коржі, і тому розрізаю їх на 2 за допомогою шовкової нитки (або нитки для чищення зубів:)), але ви можете залишити так, як є. Кожен корж змастіть кремом, залишивши трохи для верхнього шару та боків. Далі можете прикрасити торт на ваш смак. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар