вівторок, 5 квітня 2016 р.

Шоколадний хліб з цукіні

Старші господині мабуть пам’ятають як кабачки закривали з аличею і потім уявляли, що воно схоже на ананаси. Я куштувала. Не схоже. Схоже на кабачки з аличею. Саме у той момент я зрозуміла, що усі спроби видати одне за інше (фарбованого оселедця за солоного лосося, кабачки за ананаси, і так далі) - то все, перепрошую, збочення. Саме тому у цьому шоколадному хлібі з цукіні ми не намагаємося видати цей овоч за щось інше. Цукіні залишиться цукіні. Але солодким:)

Інгредієнти:

4 чашки натертого цукіні (близько 700 г)
2 ½ чашки борошна
½ чашки какао порошку (несолодкого)
2 ч.л. пекарського порошку
½ ч.л. солі
1 ч.л. кориці
1 ½ чашки цукру
2 яйця
¾ чашки вершкового масла, розтопити
½ ч.л. розчинної кави
½ ч.л. мигдального екстракту

Спосіб приготування:

Покладіть натерті цукіні до сита або у дуршлаг, щоб стекла зайва волога. Якщо цукіні сухі - спершу занурте їх у воду, а потім покладіть до сита. Нюанс у тому, що вони мають бути вологими, але не мокрими.
Прогрійте духовку до 180С. Підготуйте дві форми для кексів або хліба (23х12 см) змастивши їх вершковим маслом.
У мисці змішайте борошно, какао, пекарський порошок, сіль та корицю. Слідкуйте за тим, щоб не було грудочок, а усі інгредієнти рівномірно перемішались.
У окремій мисці збийте яйця з цукром, доки цукор не розчиниться. Обережно введіть розтоплене масло, розчинну каву і мигдальний екстракт та ретельно перемішайте, щоб кава розчинилась. До цієї суміші додайте цукіні, перемішайте. У три заходи введіть борошняну суміш, ретельно перемішуючи після кожного заходу. Таким чином ви зможете запобігти утворенню грудочок.
Швидко розлийте тісто у форми і поставте їх у духовку. Запікайте протягом 50 хвилин, доки деревяна зубочистка не буде виходити сухою. Витягніть і поставте на рушник. Дайте охолонути протягом 5-10 хвилин, потім пройдіться ножем по периметру форми і дістаньте хліб. Дайте повністю охолонути.

Перед подачею я раджу дочекатись доки хліб повністю охолоне, оскільки теплий хліб буде сильно кришитись під час нарізання. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар