Старші господині
мабуть пам’ятають як кабачки
закривали з аличею і потім уявляли, що воно схоже на ананаси. Я куштувала. Не
схоже. Схоже на кабачки з аличею. Саме у той момент я зрозуміла, що усі спроби
видати одне за інше (фарбованого оселедця за солоного лосося, кабачки за ананаси,
і так далі) - то все, перепрошую, збочення. Саме тому у цьому шоколадному хлібі
з цукіні ми не намагаємося видати цей овоч за щось інше. Цукіні залишиться
цукіні. Але солодким:)
Інгредієнти:
4 чашки натертого
цукіні (близько 700 г)
2 ½ чашки борошна
½ чашки какао
порошку (несолодкого)
2 ч.л. пекарського
порошку
½ ч.л. солі
1 ч.л. кориці
1 ½ чашки цукру
2 яйця
¾ чашки
вершкового масла, розтопити
½ ч.л. розчинної
кави
½ ч.л.
мигдального екстракту
Спосіб приготування:
Покладіть натерті
цукіні до сита або у дуршлаг, щоб стекла зайва волога. Якщо цукіні сухі - спершу
занурте їх у воду, а потім покладіть до сита. Нюанс у тому, що вони мають бути
вологими, але не мокрими.
Прогрійте духовку
до 180С. Підготуйте дві форми для кексів або хліба (23х12 см) змастивши їх
вершковим маслом.
У мисці змішайте
борошно, какао, пекарський порошок, сіль та корицю. Слідкуйте за тим, щоб не
було грудочок, а усі інгредієнти рівномірно перемішались.
У окремій мисці
збийте яйця з цукром, доки цукор не розчиниться. Обережно введіть розтоплене
масло, розчинну каву і мигдальний екстракт та ретельно перемішайте, щоб кава
розчинилась. До цієї суміші додайте цукіні, перемішайте. У три заходи введіть
борошняну суміш, ретельно перемішуючи після кожного заходу. Таким чином ви
зможете запобігти утворенню грудочок.
Швидко розлийте
тісто у форми і поставте їх у духовку. Запікайте протягом 50 хвилин, доки дерев’яна зубочистка не буде виходити сухою. Витягніть і поставте на рушник.
Дайте охолонути протягом 5-10 хвилин, потім пройдіться ножем по периметру форми
і дістаньте хліб. Дайте повністю охолонути.
Перед подачею я
раджу дочекатись доки хліб повністю охолоне, оскільки теплий хліб буде сильно
кришитись під час нарізання. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар