середу, 27 квітня 2016 р.

Курячі ковбаски з яблуками

Великдень без ковбасок, як Новий Рік без ялинки - ніби й свято, але чогось не вистачає. Але, на жаль, не всі можуть собі дозволити ласувати смачними домашніми ковбасками зі свинини, та ще й зі шкварочками. Вихід? Приготувати ковбаски з курятини. А для того, щоб вони стали ще більш соковитими і набули приємного аромату, додамо яблука. Повірте, вийде дуже смачно!

Інгредієнти:

750 г курячого філе, порізати на дрібні шматки та поставити у морозилку на 1 годину
125 г бекону, підготувати так само, як філе
1 ст.л. холодного вершкового масла
2 яблука сорту Гренні Сміт (зелені та ароматні) почистити від шкірки, натерти на терці, перекласти на дуршлаг та дати стекти зайвій рідині, але не витискати
2 ч.л. зернят коріандру
1 ч.л. зернят фенхелю
2 ч.л. зернят духмяного перцю
½ ч.л. солі
½ ч.л. мускатного горіху
2 ст.л. оливкової олії
Свинячі киші

Спосіб приготування:

Злегка «приморожене» куряче філе покладіть у комбайн та подрібніть так, щоб вийшов фарш зі шматками м’яса. Особисто я для цього використовую режим пульсації, але якщо його у вашому комбайні немає, просто на 1 секунду натисніть кнопку 6-8 разів. Перекладіть фарш до великої миски. Так само підготуйте бекон. Покладіть подрібнений бекон до курятини, додайте вершкове масло та вимішуйте, краще руками, до однорідної консистенції. Додайте яблука та ще раз вимісіть.
До млинка чи ступки покладіть зернята коріандру, фенхелю та перцю і розітріть, але не до стану пудри. Звичайно, ви можете використати вже подрібнені приправи, але ті, що змололи щойно, нададуть вашим ковбаскам надзвичайно яскравого смаку та аромату. Подрібнені спеції додайте до фаршу разом з мускатним горіхом, сіллю та можете додати трохи червоного гострого перцю, якщо любите гостре. Ще раз вимісіть фарш.
Як пхати фарш у кишку довго розповідати не буду: або використайте спеціальні насадки на м’ясорубку чи комбайн, або робіть через воронку пальцями, залежить від того приладдя, яке маєте. Ви можете приготувати одну велику ковбаску, або декілька менших - залежить від вашого смаку та бажання:)
У великій пательні прогрійте оливкову олію. Викладіть ковбаску (згорнувши її у формі спіралі), або ковбаски на пательню та обсмажуйте на середньому вогні по 5-7 хвилин з кожної сторони, щоб утворилась золотава скоринка. Перекладіть на паперовий рушник, щоб зібрати зайву олію.
Подавайте ковбаски гарячими з вашим улюбленим соусом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар