пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

Супершоколадні капкейки

Що може бути кращим за шоколадні капкейки? Вірно! Лише супершоколадні капкейки, я шоколадного тіста, з шоколадним ганашем у ролі наповнювача і шоколадною глазур’ю. Це просто потрійне шоколадне задоволення для справжніх шоколадоголіків:)

Інгредієнти:


Для ганашу

60 г чорного шоколаду, подрібнити
¼ чашки вершків
1 ст.л. цукрової пудри

Для капкейків

85 г чорного шоколаду, подрібнити
1/3 чашки какао
¾ чашки гарячої кави
¾ чашки борошна
¾ чашки цукру
½ ч.л. солі
½ ч.л. соди
6 ст.л. олії
2 яйця
2 ч.л. оцту
1 ч.л. ванільного екстракту

Для глазурі

1 ¼ чашки вершкового масла кімнатної температури
1 чашка цукрової пудри
¾ какао
Дрібка солі
¾ чашки меду або кленового сиропу
1 ч.л. ванільного екстракту
225 г шоколаду (на ваш смак), розтопити та дати трохи охолонути

Спосіб приготування:

Для початку приготуйте ганаш. У миску покладіть шоколад, вершки та цукор, поставте у мікрохвильовку та нагрівайте протягом 20-30 секунд на високій потужності (доки суміш не прогріється і шоколад не почне танути). Розмішайте та поставте у холодильник на 30 хвилин.
Для приготування капкейків розігрійте духовку до 180С. У форму для кексів покладіть папірці для капкейків. У миску покладіть подрібнений шоколад та какао. Налийте гарячої кави та ретельно розмішайте. Поставте суміш у холодильник на 20 хвилин.
Тим часом змішайте борошно, цукор, сіль та соду у середній мисці. Окремо збийте олію, яйця, оцет та ванільний екстракт і перелийте у шоколадно-кавову суміш. Поступово додавайте борошняну суміш, постійно помішуючи і слідкуючи, щоб не утворились грудочки.
Розлийте тісто у формочки. Покладіть по чайній ложці ганашу на тісто у кожну формочку. Запікайте протягом 17-20 хвилин у розігрітій духовці. Готові капкейки дістаньте з духовки та поставте на рушник і зачекайте 10 хвилин доки трохи охолонуть. Через 10 хвилин можете дістати капкейки з форми, але не знімайте папірці. Залиште на столі доки повністю не охолонуть.
Приготуйте глазур: у комбайні збийте масло, цукор, какао та сіль до утворення однорідної маси. Не лінуйтесь кілька разів зняти лопаткою те, що налипло на стінки комбайну. Додайте мед або сироп і ванільний екстракт і ще раз збийте. Додайте шоколад і збийте суміш кілька разів у режимі пульсації, або просто вмикаючи і вимикаючи комбайн. Шоколад не має повністю розмолотись, лише подрібнитись на маленькі шматочки.
Охолоджені капкейки покрийте глазур’ю і подавайте. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар