Інгредієнти:
Для брауні
½ чашки вершкового масла2 чашки шоколадних дропсів або подрібненого чорного шоколаду
½ чашки несолоного арахісового масла
2 ст.л. міцної кави (я маю на увазі готовий напій)
4 великих яйця
1/3 чашки цукру
1 ст.л. ванільного екстракту
1/3 чашки какао
1 ч.л. розчинної кави (а от тепер я маю на увазі саме порошок)
Для заливки
½ чашки чорного шоколаду або дропсів1/3 чашки несолоного арахісового масла
Спосіб приготування:
Прогрійте духовку до 150С. Підготуйте форму 23х23 см: застеліть її фольгою або пергаментним папером і змастіть вершковим маслом.У великій мисці розтопіть вершкове масло. Це можна зробити за допомогою мікрохвильовки або на плиті. Додайте до масла шоколад, арахісове масло, каву (напій) і ще раз підігрійте у мікрохвильовці (протягом 1 хвилини) або на плиті, доки шоколад не розтане. Ретельно перемішайте, щоб усі складові рівномірно розподілились.
Додайте яйця, цукор, ванільний екстракт і ще раз розмішайте. Додайте какао та розчинну каву і ще раз розмішайте. Вилийте тісто у форму і розрівняйте за допомогою лопатки.
Запікайте протягом 35 хвилин, доки краї не стануть твердими, а середина перестане бути рідкою. Можете перевірити готовність дерев’яною зубочисткою: вона має виходити з кількома вологими кришками, але без тіста. По завершенню запікання поставте форму на рушник і дайте повністю охолонути (щонайменше 2 години).
Для заливки просто розтопіть шоколад і арахісове масло (у окремих мисках)у мікрохвильовці або на водяній бані. Спочатку рівномірно розлийте на брауні шоколад, а потім уявіть себе художником-абстракціоністом і, за допомогою ложки, накрапайте розтоплене арахісове масло.
Дайте ще охолонути, щоб заливка застигла, накрийте форму кришкою або плівкою і поставте у холодильник щонайменше на 4 години, а краще на ніч. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар