вівторок, 5 квітня 2016 р.

Брауні без борошна

Популярність тістечок брауні наразі затьмарює навіть популярність мафінів та капкейків і тому досить важно здивувати господинь новим рецептом. Але я спробую:) Оскільки тістечка надзвичайно смачні і особисто у мене не вистачає силі волі для того, щоб обмежитись лише одним, я знайшла рецепт приготування брауні без борошна. І з задоволенням ділюсь цим рецептом з вами:)

Інгредієнти:


Для брауні

½ чашки вершкового масла
2 чашки шоколадних дропсів або подрібненого чорного шоколаду
½ чашки несолоного арахісового масла
2 ст.л. міцної кави (я маю на увазі готовий напій)
4 великих яйця
1/3 чашки цукру
1 ст.л. ванільного екстракту
1/3 чашки какао
1 ч.л. розчинної кави (а от тепер я маю на увазі саме порошок)

Для заливки

½ чашки чорного шоколаду або дропсів
1/3 чашки несолоного арахісового масла

Спосіб приготування:

Прогрійте духовку до 150С. Підготуйте форму 23х23 см: застеліть її фольгою або пергаментним папером і змастіть вершковим маслом.
У великій мисці розтопіть вершкове масло. Це можна зробити за допомогою мікрохвильовки або на плиті. Додайте до масла шоколад, арахісове масло, каву (напій) і ще раз підігрійте у мікрохвильовці (протягом 1 хвилини) або на плиті, доки шоколад не розтане. Ретельно перемішайте, щоб усі складові рівномірно розподілились.
Додайте яйця, цукор, ванільний екстракт і ще раз розмішайте. Додайте какао та розчинну каву і ще раз розмішайте. Вилийте тісто у форму і розрівняйте за допомогою лопатки.
Запікайте протягом 35 хвилин, доки краї не стануть твердими, а середина перестане бути рідкою. Можете перевірити готовність дерев’яною зубочисткою: вона має виходити з кількома вологими кришками, але без тіста. По завершенню запікання поставте форму на рушник і дайте повністю охолонути (щонайменше 2 години).
Для заливки просто розтопіть шоколад і арахісове масло (у окремих мисках)у мікрохвильовці або на водяній бані. Спочатку рівномірно розлийте на брауні шоколад, а потім уявіть себе художником-абстракціоністом і, за допомогою ложки, накрапайте розтоплене арахісове масло.
Дайте ще охолонути, щоб заливка застигла, накрийте форму кришкою або плівкою і поставте у холодильник щонайменше на 4 години, а краще на ніч. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар