середу, 27 квітня 2016 р.

Домашні ковбаски чорізо

З чим у вас асоціюється Іспанія? Може з хоробрими матадорами і биками? А може з елегантними танцівницями фламенко? А от мені перш за все на думку спадають ковбаски чорізо, або чорісос:) Пропоную вам, мої любі господині, приготувати ці смачнючі ковбаски і принести до себе додому шматочок Іспанії:)

Інгредієнти:

1,5 кг свинини (беріть стегно, але ретельно зачистіть від жиру)
3 ст.л. червоного гострого перцю
½ ч.л. перцю чилі (більше або менше - на ваш смак)
2 ст.л. гранульованої або сушеної цибулі
3 ст.л. солодкої паприки
1 ч.л. сушеного орегано
2 ст.о. коричневого цукру
1 ст.л. солі
1 ч.л. чорного перцю
4 зубки старанно подрібненого часнику
¼ чашки червоного винного оцту
¼ чашки води
Свинячі киші

Спосіб приготування:

Змішайте кумин, перець чилі, гранульовану цибулю, паприку, орегано, червоний перець, цукор, сіль, перець та часник.
Свинину перемеліть на фарш (але якщо є час та натхнення, то краще поріжте на дрібнесенькі шматочки) та розділіть на чотири частини. Викладіть одну частину фаршу у миску та посипте ¼ частини суміші спецій, потім ще одну частину фаршу і ще ¼ спецій і так доки фарш та спеції не закінчаться. Це потім допоможе більш рівномірно розподілити спеції у ковбасках.
Окремо змішайте оцет та воду, вилийте суміш на приправлений фарш та старанно перемішайте. Начиніть ковбаси. До речі, якщо готуєте завчасно, то начинені ковбаски чудово зберігаються у морозилці протягом кількох місяців.
Прогрійте духовку до 180С. У пательню або форму налийте трохи олії, викладіть ковбаски та налийте води стільки, щоб вона покривала ковбаски приблизно на половину. Звичайно, якщо ви не надто старанно зачистили жир, то води можете налити менше, але наливайте обов’язково, бо вона запобігаю висиханню. Поставте ковбаски у духовку та запікайте приблизно 30 хвилин, в залежності від розміру. Хвилин за 10 до кінця приготування переверніть ковбасу на іншу сторону. Не переживайте, незважаючи на воду на ковбасі утвориться чудова скоринка, оскільки під час запікання вода буде випаровуватись.
Готові ковбаски можете подавати як гарячими, так і холодними. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар