четвер, 7 квітня 2016 р.

Шоколадний тарт з солоною карамеллю

Дуже хитрий тарт із неймовірним поєднанням смаків. Уявіть: ви ставите на стіл цілком шоколадний тарт, з шоколадним тістом і начинкою. Гості або сім’я починає про щось здогадуватись, коли ви розрізаєте тарт і стає видно карамель...але справжній шок їх чекає, коли вони цей тарт скуштують. Словами цього не описати, але повірте, смакота нереальна.

Інгредієнти:


Для тіста

10 ст.л. вершкового масла, розтопити
2/3 чашки цукру
1/3 чашки какао
1 ½ чашки борошна
2 яєчних жовтки
1 ч.л. ванільного екстракту

Для карамелі

¾ чашки вершків
6 ст.л. вершкового масла
1 ½ чашки цукру
½ чашки води
½ ч.л. крупної морської солі

Для шоколадної глазурі

½ чашки вершків
150 г чорного шоколаду, ретельно подрібнити

Спосіб приготування:

Прогрійте духовку до 180С. Підготуйте форму для тартів діаметром 23 сантиметри.
Приготуйте тісто. Для цього збийте масло з цукром до білизни, додайте какао, борошно, яйце та ванільний екстракт і вимісіть тісто. Перекладіть тісто до форми та рівномірно розподіліть. Зважайте на те, що під час запікання тісто трохи зменшиться, то ж я рекомендую робити бортики трошечки вищими. Поставте форму у холодильник принаймні на 30 хвилин.
Охолоджену форму з тістом випікайте у прогрітій духовці протягом 15 хвилин. Не забудьте перед запіканням накрити тісто пергаментом і засипати боби для запікання, або поколоти тісто виделкою, щоб воно не змінило форму. Дістаньте корж з духовки і дайте охолонути.
Поки корж охолоджується приготуйте карамель: у маленьку каструлю вилийте вершки, додайте масло, поставте на помірний вогонь і дайте маслу розтопитись. У іншій каструлі змішайте цукор і воду, поставте на маленький вогонь і зачекайте, доки цукор розчиниться. Збільшіть вогонь до сильного, доведіть до кипіння і зачекайте доки сироп стане темно-золотим. Зніміть з вогню і, постійно помішуючи, обережно введіть вершково-масляну суміш. Поверніть суміш на помірний вогонь і продовжуйте готувати, час від часу помішуючи, протягом 5 хвилин або доки суміш не набере бажаної густини. Додайте сіль і вилийте карамель у корж. Дайте охолонути і поставте у холодильник щонайменше на 30 хвилин.
Приготуйте глазур. Покладіть шоколад у миску, а вершки доведіть до кипіння у каструлі. Вилийте вершки до шоколаду, залиште на 5 хвилин, щоб шоколад розтав і розмішайте. Вилийте глазур на шар карамелі і поставте у холодильник принаймні на 15 хвилин. Перед подачею можете посипати сіллю. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар