суботу, 26 грудня 2015 р.

Запечений брі з виноградом, медом та волоськими горіхами

Якщо ви плануєте святкувати Новий Рік у невеличкій компанії, то обов’язково приготуйте страву за цим рецептом. Відверто кажучи, я навіть не знаю як її описати, тому що це просто нереальна смакота. Але просто уявіть, як і без того кремовий брі, після запікання перетворюється на сирну лаву, що витікає з пліснявої скоринки і поєднується з виноградом та горішками...

Інгредієнти:

1 головка сиру брі (зазвичай в упаковці по 226 г), ні в якому разі не беріть шматком!
1 чашка ягід червоного винограду
1 ст.л. меду
½ ст.л. яблучного оцту
3 ст.л. подрібнених волоських горіхів
Морська сіль

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180С. Коли духовка розігрілась, дістаньте сир з упаковки та викладіть до жаротривкої посуди. Запікайте протягом 12 хвилин.
Доки брі запікається приготуйте топінг. До каструльки викладіть виноград, мед, оцет і сіль та поставте на середній вогонь. Накрийте каструлю кришкою та дайте закипіти. Варіть протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи.
Готовий брі перекладіть на тарілку, зверху викладіть топінг, так посипте волоськими горіхами.

Подавайте теплим з крекерами чи тостами. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар