Я не люблю
десерти. Власне, часом я можу з’їсти невеличкий шматочок
торту або якесь морозиво, але особливого захоплення вони у мене не викликають.
Але от усі мої домашні страшенно люблять солодке і тому я намагаюсь тримати
рівновагу, між солоденьким та корисним. Окремою перевагою таких цукерок є те,
що їх спокійно можна приготувати напередодні вечірки і вони не потечуть, як,
наприклад, фруктовий салат. А лише з одного грона винограду їх можна
приготувати чимало, так що вистачить усім гостям.
Інгредієнти:
80 ягід
винограду. Бажано вибрати сорт, у якому ягоди великі і круглі.
200 г шоколаду
(білого або чорного)
50 г мелених
горіхів (будь-яких)
Зубочистки
Спосіб приготування:
Ягоди ретельно
помити і висушити паперовим рушником. Взяти зубочистку і насадити на неї
виноградину протилежною стороною від того отвору, що утворився коли ви знімали
ягоду з китиці. Велике деко застеліть папером для випічки. Мелені горіхи
насипте у неглибоку тарілку.
Шоколад розтопити
на водяній бані. Шоколад бажано брати чорний або білий, бо молочний матиме не
надто естетичний вигляд. Поки шоколад ще не встиг застигнути занурте у нього
ягоди до половини і одразу ж обмакніть їх у горіхи. Викладайте на папір
зубочисками догори.
Поставте деко у
холодильник на 2-3 години, щоб шоколад застиг. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар