Інгредієнти:
Для супу
2 ст.л. оливкової олії½ ріпчастої цибулі
1 червоний солодкий перець
1 жовтий солодкий перець
1 гострий перець чилі
2 зубки часнику
1 ст.л. солодкої паприки
250 г тріски
250 г сібасу
2 чашки овочевого або рибного бульйону
250 мл кокосового молока
1 лайм (зняти цедру та порізати на шматки)
Сіль та перець
Для рису
½ ріпчастої цибулі1 зубчик часнику
1 чашка рису «жасмин»
2 чашки овочевого бульйону
Сіль та перець
Спосіб приготування:
У великій каструлі розігрійте оливкову олію. На середньому вогні обсмажте до м’якості подрібнену цибулю, та нарізані тонкими слайсами перці близько 5-8 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, паприку, ретельно перемішайте та обсмажуйте ще 1-2 хвилини.Рибу ретельно обсушіть паперовими рушниками та поріжте на шматки шириною в 2 сантиметри. Посоліть та поперчіть з обох сторін та викладіть на овочі. Залийте бульйоном та кокосовим молоком. Додайте цедру лайму і виправте на сіль та перець. Накрийте кришкою та готуйте 20-30 хвилин на слабкому вогні, поки риба повністю не приготується.
Доки готується суп, приготуємо рис. У невеличкій каструльці обсмажте подрібнену цибулю та часник у оливковій олії, доки злегка не карамелізується. Потім додайте рис і розмішайте, щоб він рівномірно покрився цибулею та олією. Додайте овочевий бульйон і приправте сіллю та перцем. Дайте закипіти, зменшіть вогонь і продовжуйте готувати близько 20 хвилин, поки рідина не випарується. Збийте рис виделкою, щоб був розсипчастий.
Подавати страву можна двома способами: можете покласти кілька ложок рису до тарілки і залити супом, або подайте окремо.
Перед подачею посипте подрібненою кінзою і додайте скибку лайму. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар