четвер, 17 грудня 2015 р.

Курячі стегенця з вершково-грибним соусом

Це, напевне, найкласичніший рецепт з усіх класичних рецептів. І, мабуть, саме тому ця курка просто неймовірно смачна. Особисто я люблю по цьому рецепту готувати для своєї бабуні, яка не надто звикла до всіляких мексиканських чи марокканських страв, а за цю курочку завжди називає мене гарною господинею:) Якщо ви теж хочете заслужити похвалу від своїх близьких - сміливо готуйте за цим рецептом.

Інгредієнти:


Для курки

8 курячих стегенець зі шкіркою та кісточкою
Сіль та перець
2 ст.л. вершкового масла
2 ст.л. подрібненої петрушки

Для вершково-грибного соусу

1 ст.л. вершкового масла
2 зубки часнику
250 г печериць (шампіньйонів)
2 ст.л. борошна
1 ½ чашки нежирних вершків (близько 10% жирності)
По ½ ч.л. сушеного тим’яну та базиліку
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Курку помийте, обсушіть та приправте сіллю та перцем.
Розтопіть 2 ст.л. вершкового масла у пательні, викладіть курку шкіркою вниз та обсмажуйте до золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної сторони. Викладіть стегенця шкіркою догори у форму для запікання та поставте до духовки. Запікайте курку до повної готовності, протягом 25-30 хвилин. Дістаньте з духовки та видаліть зайвий жир.
Поки курка запікається, приготуйте соус. Для цього у каструльці розтопіть масло, що залишилось, додайте подрібнений часник і гриби та обсмажуйте близько 5-6 хвилин. Обережно додайте просіяне борошно і злегка обсмажте його, постійно помішуючи, доки не стане кремового кольору. Поступово влийте вершки, і не забувайте увесь час розмішувати.
На цьому етапі головне не боятися грудочок, які неодмінно утворяться. Моя порада: не вливайте усі вершки одразу. Додали трішечки - розмішали, потім ще трошки -  і знову розмішали. До речі, особисто я для цього використовую не збивачку, а звичайну дерев’яну лопатку, бо нею зручніше розтирати грудочки.
Коли закінчите вливати вершки, додайте спеції і варіть соус доки він злегка не загусне, близько 3-4 хвилин.
Перед подачею полийте курку соусом та присипте подрібненою петрушкою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар