четвер, 28 січня 2016 р.

Теплий салат з запечених овочів з гарбузовим насінням

Салат готується в декілька етапів, але вони дуже прості і не займають багато часу. Звичайно, ідеально цей салат готувати, коли у продажу з’являються молоді овочі, але й з зимових він виходить смачним. А найкращим у цьому салаті є те, що ви спокійно можете приготувати його на декілька днів наперед і розігрівати його у мікрохвильовці. Єдине, я раджу у такому випадку гарбузове насіння додавати безпосередньо перед подачею, що воно залишалось хрустким.

Інгредієнти:

1 головка часнику
2-3 морквини
1-2 буряка
2 чашки салатного листя
1 ст.л. лимонного соку
3 ст.л. оливкової олії
1/3 чашки гарбузового насіння
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Поставте духовку розігріватись до 180С, а на плиту поставте велику каструлю з водою, щоб закипіла.
З головки часнику зріжте ту сторону, з якої росте коріння, і витягніть середину (паличку). Часник покладіть на лист фольги, збризніть чайною ложкою оливкової олії та додайте дрібку солі, щільно замотайте у фольгу та покладіть до духовки. Запікайте протягом 15 хвилин і діставайте на тарілку, щоб охолонув. Збільшіть температуру у духовці до 200С.
Моркву почистіть від шкірки. Покладіть моркву до киплячої води та варіть протягом 5 хвилин і одразу ж діставайте до тарілки. У ту саму воду покладіть буряк і варіть протягом 10 хвилин, за цей час шкірка стане достатньо м’якою, щоб ви могли без проблем її зняти. Через 10 хвилин дістаньте буряк та одразу покладіть до миски з крижаною водою і дайте полежати хвилину. Зніміть шкірку.
Моркву та буряк поріжте на чверті чи на шість частин, залежно від розміру. Викладіть на деко та збризніть 1-2 ч.л. оливкової олії та посипте дрібкою солі. Запікайте протягом 15-20 хвилин, доки овочі не будуть напівготові.
Доки овочі запікаються приготуйте заправку. Для цього вичавіть часник зі шкірки і розімніть у мисці до консистенції пюре за допомогою виделки. Додайте дрібку солі, лимонний сік та оливкову олію та ретельно перемішайте.
Суху пательню поставте на середній вогонь і прогрійте. Викладіть гарбузове насіння та обсмажуйте, струшуючи, 1-2 хвилини.
На велику тарілку викладіть салатне листя, теплі овочі, полийте заправкою та посипте насінням і свіжозмеленим перцем. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар