вівторок, 26 січня 2016 р.

Салат з апельсином та гранатом і особливою заправкою

Завдяки авокадо та феті цей салат можна взяти з собою на роботу у якості смачного та поживного обіду, якщо ви на дієті. Окрім того, він чудово пасує до страв з риби чи курки, навіть приготованих у пароварці, і додає насиченого смаку за рахунок цікавої заправки, яка, на відміну від майонезу чи інших кремових заправок, повністю огортає усі компоненти салату.

Інгредієнти:

Для салату

7-8 чашок порізаного салату айсберг
3 апельсини
¾ чашки зернят гранату
1 авокадо
½ чашки покришеної фети
1/3 чашки мигдальних пелюстків

Для заправки

4 ст.л. апельсинового соку
1 ч.л. апельсинової цедри
2 ст.л. білого винного оцту
1 ст.л. меду
¼ чашки оливкової олії
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Апельсини ретельно почистіть від білого прошарку під цедрою та плівок і можете залишити скибками, а можете розділити на шматочки. З авокадо зніміть шкірку та наріжте його кубиком. Не забудьте злегка збризнути лимонним соком, щоб авокадо не потемнів.
До великої салатної миски викладіть айсберг, зернята гранату, апельсин та авокадо.
У комбайн або у блендер покладіть усі інгредієнти для заправки і перемішайте. Заправка буде трохи рідкою, але це нормально.
Мигдальні пелюстки злегка обсмажте на сухій пательні на середньому вогні. Цього можна й не робити, але мигдаль набуває особливо яскравого смаку під час обсмажування.
Перед подачею полийте салат заправкою, перемішайте та посипте фетою та мигдалем. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар