понеділок, 25 січня 2016 р.

Салат з гарбузом та медово-розмариновою заправкою

Скільки сортів гарбуза ви знаєте? А що з гарбуза ви вмієте готувати? Особисто я донедавна вірила у те, що гарбуз то лише каша, ну або якийсь крем-суп у кращому випадку. Але у цьому салаті невеличкі шматочки запеченого гарбуза - це те, що треба. Гарбуз має бути мускатним, але хай вас не лякає незвична назва, бо таких, схожих за формою на грушу, гарбузів я бачила безліч як на базарах, так і у супермаркетах. А цікава медово-розмаринова заправка чудово відтіняє та підкреслює смак гарбуза.

Інгредієнти:

Для салату

350 г (близько 4 чашок) порізаного кубиком мускатного гарбуза
1 ст.л. оливкової олії
½ ч.л. сушеного тимяну
Сіль та перець
6 смужок гарно просмаженого та подрібненого бекону
½ чашки обсмажених волоських горіхів
½ чашки подрібненої червоної цибулі
100 г фети
150 г салатного міксу
1/3 чашки сушеної журавлини

Для заправки

3 ст.л. меду
2 ½ ст.л. яблучного оцту
2 ч.л. діжонської гірчиці
1 зубок часнику
1 ч.л. сушеного розмарину
1/3 чашки оливкової олії
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Як завжди починаємо з заправки. У каструльці змішайте мед, оцет, гірчицю, подрібнений часний та розмарин. Поставте на середній вогонь та дайте закипіти. Готуйте протягом 2-3 хвилин час від часу помішуючи. Зніміть з вогню, додайте олію, сіль та перець і ретельно перемішайте.
Доки заправка вистигає та насичується смаками можна приготувати салат. Візьміть деко, застеліть пергаментним папером і легесенько збризніть олією. Викладіть кубики гарбуза в один шар. Знову збризніть оливковою олією, посипте тим’яном, посоліть та поперчіть і перемішайте, щоб гарбуз рівномірно вкрився спеціями та олією. Знову розрівняйте в один шар і поставте деко у розігріту до 180С на 15-20 хвилин. Не забудьте через 10 хвилин після початку запікання перегорнути шматочки на іншу сторону, щоб гарбуз пропікся рівномірно.
Збираємо салат: у велику миску викладіть салатний мікс, гарбуз, бекон, горіхи, цибулю, покришену фету та журавлину. Обережно та ніжно перемішайте салат.

Перед подачею додайте заправку і знову перемішайте. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар