Скільки сортів
гарбуза ви знаєте? А що з гарбуза ви вмієте готувати? Особисто я донедавна
вірила у те, що гарбуз то лише каша, ну або якийсь крем-суп у кращому випадку.
Але у цьому салаті невеличкі шматочки запеченого гарбуза - це те, що треба.
Гарбуз має бути мускатним, але хай вас не лякає незвична назва, бо таких,
схожих за формою на грушу, гарбузів я бачила безліч як на базарах, так і у
супермаркетах. А цікава медово-розмаринова заправка чудово відтіняє та
підкреслює смак гарбуза.
Інгредієнти:
Для салату
350 г (близько 4
чашок) порізаного кубиком мускатного гарбуза
1 ст.л. оливкової
олії
½ ч.л. сушеного
тим’яну
Сіль та перець
6 смужок гарно
просмаженого та подрібненого бекону
½ чашки
обсмажених волоських горіхів
½ чашки
подрібненої червоної цибулі
100 г фети
150 г салатного
міксу
1/3 чашки сушеної
журавлини
Для заправки
3 ст.л. меду
2 ½ ст.л.
яблучного оцту
2 ч.л. діжонської
гірчиці
1 зубок часнику
1 ч.л. сушеного
розмарину
1/3 чашки
оливкової олії
Сіль та перець
Спосіб приготування:
Як завжди починаємо з заправки. У каструльці змішайте мед, оцет, гірчицю,
подрібнений часний та розмарин. Поставте на середній вогонь та дайте закипіти.
Готуйте протягом 2-3 хвилин час від часу помішуючи. Зніміть з вогню, додайте
олію, сіль та перець і ретельно перемішайте.
Доки заправка
вистигає та насичується смаками можна приготувати салат. Візьміть деко,
застеліть пергаментним папером і легесенько збризніть олією. Викладіть кубики
гарбуза в один шар. Знову збризніть оливковою олією, посипте тим’яном, посоліть
та поперчіть і перемішайте, щоб гарбуз рівномірно вкрився спеціями та олією. Знову
розрівняйте в один шар і поставте деко у розігріту до 180С на 15-20 хвилин. Не
забудьте через 10 хвилин після початку запікання перегорнути шматочки на іншу
сторону, щоб гарбуз пропікся рівномірно.
Збираємо салат: у
велику миску викладіть салатний мікс, гарбуз, бекон, горіхи, цибулю, покришену
фету та журавлину. Обережно та ніжно перемішайте салат.
Перед подачею
додайте заправку і знову перемішайте. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар