суботу, 30 січня 2016 р.

Новий погляд на класику: яблука, морква та капуста

Ну от чия мама не готувала вам салат з капусти, моркви та яблук? Моя готувала часто, бо зимою, у ті страшні часи мого дитинства, коли на полицях було пусто, яблука, морква та капуста були мало не єдиними більш-менш доступними овочами. Але, усе нове - то добре забуте старе, і коли я вперше скуштувала цей салат я поринула у таку ностальгію:) А новим цей чудовий, корисний, багатий на клітковину і вітаміни салат робить цікава заправка.

Інгредієнти:

¼ головки червоної капусти, тонесенько нашинкувати
½ головки салату айсберг, нарізати стрічками
2 середніх яблука, порізати дрібним кубиком
2 середніх моркви, почистити та нарізати стрічками, за допомогою ножа для чищення овочів
2 чашки суцвіть цвітної капусти без жорстких стебел
½ чашки тоненько порізаної зеленої цибулі
3 ст.л. рапсової або соняшникової олії
1 ½ ст.л. домашнього майонезу
1 ½ ч.л. коричневого цукру
¼ ч.л. діжонської гірчиці
3 ст.л. яблучного сидру
½ чашки обсмаженого гарбузового насіння
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Приготуйте заправку. Для цього у мисці змішайте майонез та олію до однорідної консистенції. Додайте цукор та гірчицю і знову збивайте до розчинення цукру. Додайте оцет, сіль та перець і збивайте, доки не утвориться однорідна, ніжна заправка.
У салатній мисці змішайте капусту, салат, яблука, моркву та цибулю так, щоб вони розподілились між собою більш-менш рівномірно.
Перед подачею полийте салат заправкою та посипте гарбузовим насінням. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар