вівторок, 12 січня 2016 р.

Суп з запеченого гарбуза

Незважаючи на те, що осінь вже пройшла, в магазинах та на базарі ще вдосталь смачних гарбузів, то чому б цим не скористатись і не приготувати смачний та поживний суп-пюре? А приємний зігріваючий ефект цьому супу надає перчик чилі, що робить його просто знахідкою для холодної зимової пори.

Інгредієнти:

1 мускатний гарбуз, той, що за формою схожий на грушу
1 ріпчаста цибулина
2 зубки часнику
1 ст.л. оливкової олії
2 чашки води
2 чашки молока
½ ч.л. кумину
½ ч.л. перцю чилі
1 ст.л. яблучного оцту
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Гарбуз почистіть від шкірки, розріжте вздовж і витягніть насіння. Розріжте гарбуз на кілька частин і викладіть на деко.
Поруч покладіть почищену та розрізану навпіл цибулину і часник. Збризніть все олією і запікайте протягом 15 хвилин або трохи більше до м’якості.
Перекладіть овочі у блендер, додайте молоко і збийте до консистенції пюре. Перелийте у каструлю, додайте кип’ячену воду і спеції. Прогрійте до бажаної температури на середньому вогні, час від часу помішуючи.
Перед подачею можете прикрасити зеленню. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар