вівторок, 19 січня 2016 р.

Вівсянка «булочки з корицею»

Хто не любить булочки з корицею? Невже у світі є такі люди? Особисто я їх просто обожнюю, особливо з кавою. Але подібна комбінація є не надто корисною і тому я спробувала знайти альтернативу. Власне, ця вівсянка містить все, що так подобається у булочках: ароматну суміш кориці з цукром і, звичайно, цукрову глазур. Отже, якщо ви, як і я, шаленієте від аромату кориці зранку, то цей рецепт вам має сподобатись:)

Інгредієнти:

Для вівсянки

1 ¾ чашки молока
2 ст.л. коричневого цукру
1 ст.л. білого цукру
½ ч.л. ванільного екстракту
¼ ч.л. солі
1 ½ чашки вівсяних пластівців

Для коричного топінгу

2 ст.л. вершкового масла
3 ст.л. коричневого цукру
1 ½ ч.л. кориці

Для глазурі

30 г вершкового сиру
1 ст.л. молока
½ ч.л. ванільного екстракту
5 ст.л. цукрової пудри

Спосіб приготування:

Для приготування вівсянки вилийте у каструлю молоко, цукор, ванільний екстракт та сіль і дайте закипіти на середньому вогні. Помішуючи, обережно всипте вівсянку. Знову дайте закипіти і продовжуйте готувати, помішуючи, ще 3-5 хвилин. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та залиште ще на 5 хвилин.
Для приготування топінгу з кориці просто перемішайте у мисці масло, цукор і корицю до утворення однорідної суміші.
Для приготування глазурі поставте вершковий сир до мікрохвильовки на 10 секунд, щоб розм’якшився. Додайте молоко, цукрову пудру і ванільний екстракт та ретельно перемішайте. Консистенцію можна змінювати доливши трохи молока для більш рідкої, або досипавши пудри для більш густої.

Розкладіть вівсянку по тарілкам. Додайте коричний топінг та полийте глазур'ю. Смачного! 



Немає коментарів:

Дописати коментар