Взагалі цукіні це
не лише корисний, але й універсальний овоч. Ну от що ще можна їсти і сирим, і
обсмаженим, і тушкованим, і запеченим? З чого однаково чудово виходить і суп і
лазанья? Власне, з використання цукіні як альтернативу листкам лазаньї і з’явився цей рецепт, бо де лазанья, там і до
локшини недалеко:) З усіх спеціальних пристроїв вам знадобиться або ніж, або
спеціальний подрібнювач для нарізання моркви по-корейськи. А далі усе зовсім
просто:)
Інгредієнти:
1 куряче філе
Сіль та перець
1 ст.л. оливкової
олії
1 великий цукіні
¼ чашки
подрібненої кінзи
2 ст.л.
подрібнених кеш’ю
1 морквина
1 ст.л. арахісового масла
Сік ½ лайму
½ ст.л. меду
2 ст.л. кокосового
молока
½ ст.л. рибного
соусу (можна й без нього, бо смак досить специфічний)
1 ч.л.
подрібненого імбиру
1 зубок часнику
½ ст.л.
подрібненого перцю чилі
Спосіб приготування:
У пательні
розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Куряче філе приправте сіллю та
перцем і обсмажте по 3-4 хвилини з кожної сторони. Дістаньте, розділіть на
волокна та відкладіть.
У невеликій мисці
змішайте арахісове масло, сік лайму, мед, кокосове молоко, рибний соус, імбир,
подрібнений часник та чилі.
Цукіні очистіть
від шкірки та за допомогою ножа або подрібнювача для моркви по-корейськи
наріжте на довгу та тонку локшину.
У великій мисці
змішайте локшину з цукіні, кінзу, кеш’ю, натерту на великій тертці моркву і
курку. Полийте соусом та обережно перемішайте.
Перед подачею
можете прикрасити скибкою лайму. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар