середу, 13 січня 2016 р.

Цукіні локшина з куркою по-тайськи

Взагалі цукіні це не лише корисний, але й універсальний овоч. Ну от що ще можна їсти і сирим, і обсмаженим, і тушкованим, і запеченим? З чого однаково чудово виходить і суп і лазанья? Власне, з використання цукіні як альтернативу листкам лазаньї і з’явився цей рецепт, бо де лазанья, там і до локшини недалеко:) З усіх спеціальних пристроїв вам знадобиться або ніж, або спеціальний подрібнювач для нарізання моркви по-корейськи. А далі усе зовсім просто:)

Інгредієнти:

1 куряче філе
Сіль та перець
1 ст.л. оливкової олії
1 великий цукіні
¼ чашки подрібненої кінзи
2 ст.л. подрібнених кешю
1 морквина
1 ст.л. арахісового масла
Сік ½ лайму
½ ст.л. меду
2 ст.л. кокосового молока
½ ст.л. рибного соусу (можна й без нього, бо смак досить специфічний)
1 ч.л. подрібненого імбиру
1 зубок часнику
½ ст.л. подрібненого перцю чилі

Спосіб приготування:

У пательні розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Куряче філе приправте сіллю та перцем і обсмажте по 3-4 хвилини з кожної сторони. Дістаньте, розділіть на волокна та відкладіть.
У невеликій мисці змішайте арахісове масло, сік лайму, мед, кокосове молоко, рибний соус, імбир, подрібнений часник та чилі.
Цукіні очистіть від шкірки та за допомогою ножа або подрібнювача для моркви по-корейськи наріжте на довгу та тонку локшину.
У великій мисці змішайте локшину з цукіні, кінзу, кеш’ю, натерту на великій тертці моркву і курку. Полийте соусом та обережно перемішайте.

Перед подачею можете прикрасити скибкою лайму. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар