суботу, 16 січня 2016 р.

Середземноморські миски з рисом, куркою та овочами

Наспівуючи на мотив Френка Сінатри «Погода за вікном жахлива, а ці середземноморські миски з куркою та овочами такі звабливі»:) Власне, приготування «миски» є нічим іншим, як просто одним із способів подачі і нічого страшного не станеться, якщо усі складові ви подасте у тарілці. Ідея полягає у тому, щоб підібрати оптимальну комбінацію окремих страв, щоб разом все складало гармонійне поєднання.

Інгредієнти:

Для курки

500 г курячого філе
¼ чашки оливкової олії
4 зубки часнику
½ ч.л. цибулевого порошку
½ ч.л. чорного перцю
¼ ч.л. гострого червоного перцю
½ ч.л. паприки
¼ чашки подрібненої петрушки
¼ чашки подрібненого базиліку
Дерев’яні або металеві палички

Для рису та овочів

1 ½ чашки рису жасмін або басматі
3 чашки води
2 червоних солодких перці розрізаних на четвертини
1 цукіні, порізаний на кружальця завтовшки в 5 мм
1 ст.л. оливкової олії
400 г помідорів, нарізаних кубиком
¼ чашки обсмажених волоських горіхів
½ чашки блакитного сиру, покришити
Сіль та перець

Для пасти з авокадо

2 авокадо
Сік 1 лимону
½ чашки подрібненої петрушки
1 зубок часнику
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Якщо ви плануєте використовувати дерев’яні палички, то принаймні за 30 хвилин до початку приготування покладіть їх у воду, щоб від час смаження курки вони не згоріли.
У великій мисці змішайте олію, подрібнений часник, цибулевий порошок, перець, паприку, петрушку та базилік. Курку поріжте на невеликі шматки і покладіть до миски, перемішайте, накрийте плівкою і поставте у холодильник доки готуєте останні компоненти страви.
Приготуйте рис: вилийте воду до каструлі, дайте закипіти да додайте рис. Накрийте каструлю кришкою та зменште вогонь до мінімального. Продовжуйте готувати ще 10 хвилин, потім загасіть вогонь та залиште на теплій плиті ще на 20 хвилин. Ні в якому разі з моменту накривання не знімайте кришку, не струшуйте та не перемішуйте рис. Через 20 хвилин зніміть кришку та розпушіть рис виделкою.
Якщо ви є щасливою власницею власного грилю, то я вам заздрю. Розігрійте гриль до середньої температури. Якщо грилю у вас немає, то берете пательню-гриль, а якщо і такої немає, то і звичайну пательню, і ставите її на середній вогонь та даєте гарно прогрітись. У миску викладіть солодкий перець та цукіні. Додайте 1 ст.л. оливкової олії та дрібку солі та перцю. Ретельно перемішайте так, щоб усі овочі вкрились олією.
Дістаньте курку з холодильнику і нанижіть на палички. Обсмажуйте курку по 3-4 хвилини з кожного боку до готовності. Потім на тій самій пательні або грилі обсмажте цукіні протягом 4 хвилин з кожної сторони і перець по 5 хвилин з кожної сторони. Готові овочі залиште трошки охолонути і потім наріжте перець на смужки.
Приготуйте пасту з авокадо: часник подрібніть, авокадо розімніть виделкою, додайте лимонний сік, петрушку, сіль та перець і перемішайте.
Починаємо формувати миски: спочатку викладіть рис. На рис покладіть зняту з паличок курятину, перець та цукіні. На них покладіть по кілька лодок пасти з авокадо, а потім - свіжі помідори та горіхи.

Перед подачею посипте розкришеним голубим сиром. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар