четвер, 28 січня 2016 р.

Салат з карамелізованного гарбуза та гранатовою заправкою

Ще один салат, який може замінити повноцінний обід. А все завдяки гарбузу, який чудово насичує без будь-якої шкоди для фігури. Для цього салату чудово підійде мускатний або..кхм..жолудевий гарбуз (його легко впізнати за невеличким розміром, ребристістю, темно-зеленим кольором та формою, подібною на жолудь, але я чесно не знаю як правильно називається цей сорт українською), який я люблю карамелізувати прямо зі шкіркою, тому що це допомагає зберегти форму. Але, якщо готуєте для дітей, то шкірку краще зрізати.

Інгредієнти:

Для салату

2 ст.л. вершкового масла
1 гарбуз, нарізаний півкільцями у 1 см товщиною
Сіль та перець
2 ч.л. коричневого цукру
½ чашки волоських горіхів
½ ч.л. приправи до гарбуза (складові я надам нижче)
6 чашок руколи (не принципово, можна взяти й інший салат)
1 авокадо, почистити та нарізати пластинками
Зернята з 1 гранату
1 середній огірок, нарізати пластинками

Для заправки

1/3 чашки гранатового соку
¼ чашки яблучного оцту
½ ч.л. натертого кореня імбиру
1 зубок часнику, натертий як імбир
¼ ч.л. солі
¼ ч.л. перцю
1/3 чашки оливкової олії

Для приправи до гарбуза

4 ч.л. кориці
1 ½ ч.л. сушеного імбиру
¾ ч.л. меленої гвоздики
¾ ч.л. мускатного горіху
Дрібка кардамону

Спосіб приготування:

Для приготування приправи до гарбуза просто змішайте усі складові, перекладіть до банки для спецій. Ця суміш чудово пасує до гарбуза як би ви його не використовували: від супу до пирогів.
У великій пательні розтопіть вершкове масло. Шматки гарбуза приправте сіллю та перцем, викладіть їх на пательню і готуйте до золотавої скоринки, по 5 хвилин з кожного боку. Присипте цукром і дайте карамелізуватись. Зніміть з вогню та дайте охолонути.
Горіхи викладіть на чисту та суху пательню і обсмажуйте, час від часу струшуючи, протягом 5 хвилин. Посипте горіхи приправою для гарбуза і дайте охолонути.
Для приготування заправки змішайте сік, оцет, імбир, часник, сіль та перець. Обережно, тоненькою цівкою вливайте олію, постійно збиваючи, щоб утворилась однорідна суміш. У велику миску викладіть руколу, авокадо, зернята гранату, огірок, горіхи та шматки гарбуза.
Перед подачею полийте заправкою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар