Інгредієнти:
Для салату
2 ст.л. вершкового масла1 гарбуз, нарізаний півкільцями у 1 см товщиною
Сіль та перець
2 ч.л. коричневого цукру
½ чашки волоських горіхів
½ ч.л. приправи до гарбуза (складові я надам нижче)
6 чашок руколи (не принципово, можна взяти й інший салат)
1 авокадо, почистити та нарізати пластинками
Зернята з 1 гранату
1 середній огірок, нарізати пластинками
Для заправки
1/3 чашки гранатового соку¼ чашки яблучного оцту
½ ч.л. натертого кореня імбиру
1 зубок часнику, натертий як імбир
¼ ч.л. солі
¼ ч.л. перцю
1/3 чашки оливкової олії
Для приправи до гарбуза
4 ч.л. кориці1 ½ ч.л. сушеного імбиру
¾ ч.л. меленої гвоздики
¾ ч.л. мускатного горіху
Дрібка кардамону
Спосіб приготування:
Для приготування приправи до гарбуза просто змішайте усі складові, перекладіть до банки для спецій. Ця суміш чудово пасує до гарбуза як би ви його не використовували: від супу до пирогів.У великій пательні розтопіть вершкове масло. Шматки гарбуза приправте сіллю та перцем, викладіть їх на пательню і готуйте до золотавої скоринки, по 5 хвилин з кожного боку. Присипте цукром і дайте карамелізуватись. Зніміть з вогню та дайте охолонути.
Горіхи викладіть на чисту та суху пательню і обсмажуйте, час від часу струшуючи, протягом 5 хвилин. Посипте горіхи приправою для гарбуза і дайте охолонути.
Для приготування заправки змішайте сік, оцет, імбир, часник, сіль та перець. Обережно, тоненькою цівкою вливайте олію, постійно збиваючи, щоб утворилась однорідна суміш. У велику миску викладіть руколу, авокадо, зернята гранату, огірок, горіхи та шматки гарбуза.
Перед подачею полийте заправкою. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар