понеділок, 11 січня 2016 р.

Суп після зимової прогулянки

Не секрет, що якщо після довгої зимової прогулянки біль за все хочеться чогось такого, що могло б прогріти навіть душу, яка теж ніби вкрилась льодом. Цей суп ідеально підходить для таких випадків, оскільки містить базилік, часник, перець чилі і багато інших складників, які чудово зігрівають і навіть допомагають запобігти застуді. А оскільки основну частину супу складають досить легкі овочі, його сміливо можна зараховувати до детокс-рецептів.

Інгредієнти:

1 ст.л. оливкової олії
1 зубок часнику
500 г яловичини
1 ріпчаста цибулина
2 маленьких картоплини
2 стебла селери
2 морквини
3 помідори
1 банка консервованих томатів у власному соці
500 мл томатного соусу
1 чашка води
1 ст.л. бальзамічного оцту
1-2 ч.л. перцю чилі
Сіль та перець

Спосіб приготування:

У великій каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію. Покладіть подрібнену цибулину та обсмажуйте протягом 2 хвилин на середньому вогні. Додайте подрібнений часник та обсмажуйте ще 1 хвилину. Яловичину наріжте середнім кубиком та обсмажуйте до золотавої скоринки. Злийте зайвий жир.
Картоплю, моркву та селеру наріжте також середнім кубиком, покладіть до каструлі і одразу ж додайте консервовані томати, соус та воду. Доведіть до кипіння і додайте бальзамічний оцет, чилі, сіль та перець. Помідори почистіть від шкірки, наріжте скибками і також додайте до супу.
Зменшіть вогонь до мінімального і варіть протягом 30 хвилин, час від часу помішуючи.
Перед подачею можете прикрасити свіжим базиліком. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар