пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Вітамінний салат

Не люблю я давати назви стравам, а усі ті салати «нєжность» і «гранатовий браслєт» викликають у мене стабільну відразу. Але цей салат з червоної капусти, хурми, гарбуза і гранату я інакше, як вітамінним назвати просто не можу, бо лише та кількість червоної капусти, що потрібна для цього салату, задовольняє добову потребу у вітаміні К на 80%, а вітаміну С - на 70%, а є ще й інші ігредієнти. Отже, якщо у вас страшна нестача вітамінів - сміливо готуйте цей салат.

Інгредієнти:

Для салату

1 уп. Салатного міксу
½ головки червоної капустки, нашинкувати
1 мускатний гарбуз, почистити від шкірки та зернят і нарізати кубиком
Зернята 1 гранату
2 хурми, нарізати скибками

Для заправки

Сік 1 великого апельсину
1 ст.л. апельсинової цедри
1 зубок часнику
2 ст.л. оливкової олії
4 ст.л. тахіні (сезамова паста)
2 ч.л. яблучного оцту
1 чт.л. меду
¼ ч.л. кумину
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С, застеліть деко пергаментним папером. Викладіть подрібнений гарбуз на деко, збризніть столовою ложкою оливкової олії та посипте дрібкою солі та перцю. Запікайте протягом 25-30 хвилин. Дістаньте з духовки та поставте охолоджуватись.
Доки гарбуз запікається приготуйте заправку. Викладіть усі ігнредієнти у блендер та збивайте протягом хвилини, до кремової консистенції. До речі, якщо не змогли знайти тахіні (можна спробувати купити у магазинах при синагозі, там точно є), можна приготувати самостійно. Для цього візьміть 100 г сезаму і обсмажте його на сухій пательні, час від часу струшуючи, протягом 10 хвилин. Покладіть у блендер і постійно збиваючи потроху влийте 1/6 чашки оливкової, сезамової або горіхової олії. В результаті має вийти кремовий соус, за густиною подібний на густу сметану.
У велику миску викладіть листя салату та капусту. Додайте ½ заправки та ретельно перемішайте. Зверху викладіть запечений гарбуз, зернята гранату, та хурму.
Перед подачею полийте салат рештою заправки. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар