Інгредієнти:
Для салату
1 уп. Салатного міксу½ головки червоної капустки, нашинкувати
1 мускатний гарбуз, почистити від шкірки та зернят і нарізати кубиком
Зернята 1 гранату
2 хурми, нарізати скибками
Для заправки
Сік 1 великого апельсину1 ст.л. апельсинової цедри
1 зубок часнику
2 ст.л. оливкової олії
4 ст.л. тахіні (сезамова паста)
2 ч.л. яблучного оцту
1 чт.л. меду
¼ ч.л. кумину
Сіль та перець
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 200С, застеліть деко пергаментним папером. Викладіть подрібнений гарбуз на деко, збризніть столовою ложкою оливкової олії та посипте дрібкою солі та перцю. Запікайте протягом 25-30 хвилин. Дістаньте з духовки та поставте охолоджуватись.Доки гарбуз запікається приготуйте заправку. Викладіть усі ігнредієнти у блендер та збивайте протягом хвилини, до кремової консистенції. До речі, якщо не змогли знайти тахіні (можна спробувати купити у магазинах при синагозі, там точно є), можна приготувати самостійно. Для цього візьміть 100 г сезаму і обсмажте його на сухій пательні, час від часу струшуючи, протягом 10 хвилин. Покладіть у блендер і постійно збиваючи потроху влийте 1/6 чашки оливкової, сезамової або горіхової олії. В результаті має вийти кремовий соус, за густиною подібний на густу сметану.
У велику миску викладіть листя салату та капусту. Додайте ½ заправки та ретельно перемішайте. Зверху викладіть запечений гарбуз, зернята гранату, та хурму.
Перед подачею полийте салат рештою заправки. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар