вівторок, 26 січня 2016 р.

Теплий салат з куркою та шпинатом

Власне, це не зовсім і салат, оскільки його можна вживати як цілком самостійну страву. У моїй сім’ї він стає при нагоді коли часу на обід катастрофічно не вистачає. Він поживний і дарує відчуття ситості і при цьому не шкодить фігурі. А ще, під час приготування цього салату можна чудово позбутися стресу і нервового напруження. Як? А ви читайте, і все зрозумієте:)

Інгредієнти:

4 курячих філе
1 головка часнику, розділена на окремі зубчики та почищена
1 невеличка ріпчаста цибулина, нарізана тонесенькими півколами
Пригорща помідорів чері, порізаних навпіл
1 пучок будь-якої зелені (я люблю тархун)
2 червоних перці чилі
Пригорща бебі-кукурудзи
Дві пригорщі шпинату
Оливкова олія
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Курячі філе помийте та обсушіть паперовим рушником. Дошку накрийте листом кулінарного паперу. На дошку покладіть одне філе, посоліть, поперчіть, посипте частиною вибраної вами подрібненої зелені з обох боків. Накрийте філе ще одним листком кулінарного паперу і починайте знімати стрес. Як? О, це дуже просто. Уявляєте на листку обличчя людини, що вас дістала та... бийте з усієї сили пательнею доки філе не стане однієї товщини. Потім берете друге філе, повторюєте все так само, а потім ще третє і четверте і повірте мені, під кінець до вас повернеться віра у людство:)
Розігрійте пательню на середньому вогні. Коли пательня вже достатньо прогрілась додайте оливкову олію. Дайте ще хвилинку прогрітись та викладіть куряче філе і часник. Дайте обсмажитись 2-3 хвилини до золотавої скоринки з однієї сторони, перегорніть на іншу сторону і додайте помідори, кукурудзу і чилі. Готуйте ще 5 хвилин, перемішуючи овочі, щоб вони рівномірно просмажились. Перевірте, чи курка просмажилась і якщо вона готова - перекладіть на тарілку, якщо ні - дайте ще 1-2 хвилини, а овочі продовжуйте смажити до готовності.
У велику тарілку викладіть шпинат, на нього покладіть теплі овочі та порізане смужками філе. Полийте салат соками, що залишились у пательні.
Перед подачею злегка збризніть оливковою олією, приправте сіллю та перцем. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар