пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Теплий салат з запеченого буряка з мигдальною заправкою

Останнім часом пішла якась мода на буряки. Причому імениті шеф-кухарі з величезною помпою подають своїм гостям салати зі звичайного буряка, який у нас можна купити у будь-якої бабці. Ми нічим не гірші і тому не будемо обмежуватись традиційним буряковим салатом, а приготуємо цікавий салат, у якому буряк хоч і виступає одним з найголовніших інгредієнтів, але вигідно відтіняється мигдальною заправкою.

Інгредієнти:

700 г буряків, ретельно помити
1 ст.л. рослинної олії
Сіль та перець
¼ чашки обсмажених мигдальних горіхів
1 ст.л. меду
1 ст.л. винного оцту
1 ст.л. дрібно покришеної цибулі
3 ст.л. оливкової олії
2 невеликих білих цибулини, порізати тонесенькими півколами
½ чашки гранатових зернят
100 г фети
3 яйця, зварених на круто та порізаних на чверті
½ чашки листя зі стебел селери

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 160С. Буряки, кожен окремо, щільно замотайте у фольгу, покладіть на деко і запікайте протягом 1,5 годин, доки буряки повністю не пропечуться. Дістаньте готові буряки та залиште охолонути.
У мисці змішайте подрібнений мигдаль, мед, оцет і подрібнену цибулю. Постійно розмішуючи поволі влийте оливкову олію. Приправте заправку сіллю та перцем.
Коли буряк охолонув, зніміть з нього шкірку. Поріжте буряк на скибки товщиною у 3 сантиметри. У миску викладіть буряк, зернята гранату, цибулю та заправу і ретельно перемішайте так, щоб заправка вкрила усі складові. Перекладіть овочі на тарілку.
Перед подачею викладіть яйця, покришену фету та листя селери. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар