Інгредієнти:
700 г буряків, ретельно помити1 ст.л. рослинної олії
Сіль та перець
¼ чашки обсмажених мигдальних горіхів
1 ст.л. меду
1 ст.л. винного оцту
1 ст.л. дрібно покришеної цибулі
3 ст.л. оливкової олії
2 невеликих білих цибулини, порізати тонесенькими півколами
½ чашки гранатових зернят
100 г фети
3 яйця, зварених на круто та порізаних на чверті
½ чашки листя зі стебел селери
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 160С. Буряки, кожен окремо, щільно замотайте у фольгу, покладіть на деко і запікайте протягом 1,5 годин, доки буряки повністю не пропечуться. Дістаньте готові буряки та залиште охолонути.У мисці змішайте подрібнений мигдаль, мед, оцет і подрібнену цибулю. Постійно розмішуючи поволі влийте оливкову олію. Приправте заправку сіллю та перцем.
Коли буряк охолонув, зніміть з нього шкірку. Поріжте буряк на скибки товщиною у 3 сантиметри. У миску викладіть буряк, зернята гранату, цибулю та заправу і ретельно перемішайте так, щоб заправка вкрила усі складові. Перекладіть овочі на тарілку.
Перед подачею викладіть яйця, покришену фету та листя селери. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар