суботу, 30 січня 2016 р.

Салат з горіхами та маковою заправкою

А хто на Різдво не наївся горіхів та маку? Кому не вистачило? Нє, знову кутю ми готувати не будемо, а приготуємо цікавий салат. Знаєте, до горіхів, зернят та усіляких сухофруктів в салатах я вже біль-менш звикла. І от як тільки мені починає здаватися, що чимось здивувати мене вже просто неможливо, БАЦ! І на тобі, сонечко, макову заправку. Отже, якщо ви любите дійсно дивувати своїх близьких, сміливо готуйте цей надпростий салат.

Інгредієнти:

500 г салатного листя. Сміливо беріть будь-яке і комбінуйте.
1 чашка покришеної фети
½ чашки подрібненої червоної цибулі
¾ чашка сушеної вишні або журавлини
1 чашка обсмажених волоських горіхів
2/3 чашки оливкової олії
¼ чашки лимонного соку
2 ст.л. маку
1 ч.л. цукру
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Викладіть салатне листя у велику миску. На листя викладіть шар покришеної фети, подрібненої цибулі, сушених ягід та обсмажених горіхів.
У мисочці змішайте олію, цукор, мак, сік лимону, сіль та перець. Ретельно перемішайте доки цукор та сіль не розчиняться.

Полийте салат перед подачею, а перемішувати краще у самій тарілці. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар