Зима вже потроху
виходить на фінішну пряму і саме зараз гостро відчувається нестача вітамінів.
Не знаю як ви, але я в таких випадках хочу спати майже цілодобово, а про мою
дратівливість хай вам краще мої рідні розкажуть. Звичайно, усі вітаміни та
мікроелементи логічно отримувати з їжі, а якщо точніше - з салатів. Але ми
йдемо на базар або до супермаркетів і розуміємо, що вибір досить обмежений. Не
переживайте, вихід є:)
Невід’ємним
інгредієнтом майже усіх моїх зимових салатів є салатне листя. Коштує воно
відносно недорого (я купую в Ашані салатний мікс за 21 гривню, пакету вистачає
на 2-3 приготування), а от користі - безліч. Салат багатий на вітамін А, Е,
багато вітамінів групи В, РР, а по кількості аскорбінової кислоти майже не
поступається яблукам.
Гранати зимою
купити не проблема. Зернята гранату можна використовувати як цілими, так і у
заправках, вичавивши з них сік. Те, що у них багато заліза не є секретом, але
окрім того у гранатах багато йоду, калію, кальцію та кремнію, а ще вітамінів
В6, В12 і вітаміну С. До речі, окрім хвороб нирок, його варто вживати при
застудах, оскільки гранати мають жарознижуючі властивості.
Гарбуз є
природнім вітамінно-мінеральним комплексом, не залежно від того, використовуєте
ви зернята чи м’якоть. У гарбузах багато бета-каротину, а також вітамінів С, Е
і РР, а також калію, кальцію, заліза, магнію та інших корисних речовин.
Запечений гарбуз надовго подарує відчуття ситості, і не зашкодить фігурі.
А ще броколі,
цвітна капуста, селера, апельсини і безліч інших інгредієнтів, з яких виходять
смачні та корисні салати. Отже, якщо ви вважаєте, що зимові салати - то лише
варена картопля, буряк і морква, час від часу розбавлені квашеною капустою, то
цей тиждень я присвячую вам:) 12 рецептів зимових салатів, які стануть
вітамінними бомбами і допоможуть пережити решту зими.
Немає коментарів:
Дописати коментар