неділю, 24 січня 2016 р.

Зимові салати

Зима вже потроху виходить на фінішну пряму і саме зараз гостро відчувається нестача вітамінів. Не знаю як ви, але я в таких випадках хочу спати майже цілодобово, а про мою дратівливість хай вам краще мої рідні розкажуть. Звичайно, усі вітаміни та мікроелементи логічно отримувати з їжі, а якщо точніше - з салатів. Але ми йдемо на базар або до супермаркетів і розуміємо, що вибір досить обмежений. Не переживайте, вихід є:)

Невід’ємним інгредієнтом майже усіх моїх зимових салатів є салатне листя. Коштує воно відносно недорого (я купую в Ашані салатний мікс за 21 гривню, пакету вистачає на 2-3 приготування), а от користі - безліч. Салат багатий на вітамін А, Е, багато вітамінів групи В, РР, а по кількості аскорбінової кислоти майже не поступається яблукам.

Гранати зимою купити не проблема. Зернята гранату можна використовувати як цілими, так і у заправках, вичавивши з них сік. Те, що у них багато заліза не є секретом, але окрім того у гранатах багато йоду, калію, кальцію та кремнію, а ще вітамінів В6, В12 і вітаміну С. До речі, окрім хвороб нирок, його варто вживати при застудах, оскільки гранати мають жарознижуючі властивості.

Гарбуз є природнім вітамінно-мінеральним комплексом, не залежно від того, використовуєте ви зернята чи м’якоть. У гарбузах багато бета-каротину, а також вітамінів С, Е і РР, а також калію, кальцію, заліза, магнію та інших корисних речовин. Запечений гарбуз надовго подарує відчуття ситості, і не зашкодить фігурі.


А ще броколі, цвітна капуста, селера, апельсини і безліч інших інгредієнтів, з яких виходять смачні та корисні салати. Отже, якщо ви вважаєте, що зимові салати - то лише варена картопля, буряк і морква, час від часу розбавлені квашеною капустою, то цей тиждень я присвячую вам:) 12 рецептів зимових салатів, які стануть вітамінними бомбами і допоможуть пережити решту зими.



Немає коментарів:

Дописати коментар