четвер, 14 січня 2016 р.

Салатні рулети з кукурудзяною сальсою і лаймовим рисом

Особисто я обожнюю поєднання хрусткого салату, ароматного рису та поживної квасолі. Найкраще у цій страві те, що готується вона досить швидко, чудово виглядає на столі і втамовує голод. Теоретично, ці салатні рулети є більш здоровою альтернативою тако, що дозволяє використовувати їх і у якості додатку чи закуски, так і у якості самостійної страви.

Інгредієнти:

¾ чашки рису жасмин
1 чашка води
1 банка консервованої червоної квасолі
3 ст.л. томатної сальси (рецепт тут)
Сік 1/3 лайму
½ чашки свіжої кінзи
Листя салату айсберг
1 чашка кукурудзяної сальси
½ чашки гуакомоле або 1 великий стиглий авокадо

Для кукурудзяної сальси

1 банка консервованої кукурудзи
1 жовтий солодкий перець
1 гострий перчик чилі
1 червона цибулина
1 ст.л. подрібненої кінзи
1 ст.л. соку лайму
1 ч.л. меду
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Для початку приготуйте кукурудзяну сальсу. Для цього злийте рідину з кукурудзи та висипте її до миски, солодкий перець подрібніть кубиком, трохи більшим за кукурудзу, а чилі і цибулю максимально дрібно, але не використовуйте комбайн, щоб не перетворити на пюре. Викладіть овочі до миски, додайте кінзу, сік лайму, мед, сіль та перець. Перемішайте та виправте на баланс смаків (сальса має бути гострою, але не надто кислою, солодкою чи солоною).
Приготуйте рис так, як це вказано на пакуванні. Додайте подрібнені листочки кінзи та сік лайму і ретельно перемішайте.
З квасолі злийте рідину, викладіть до каструлі, додайте томатну сальсу та перемішайте. Прогрійте на середньому вогні час від часу помішуючи протягом 8-10 хвилин.
Сформуйте рулети: на листок салату покладіть 1-2 ст.л. рису, 1 ст.л. квасолі і кукурудзяної сальси. За бажанням можете загорнути або скласти як тако.

Перед подачею прикрасьте дрібкою кінзи і кількома шматочками авокадо або ложкою гуакомоле. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар