понеділок, 18 січня 2016 р.

Яйця в банці

Дуже цікавий рецепт для тих, хто обожнює сюрпризи та цікаві варіанти подачі страв. Повірте, незважаючи на те, що за цим рецептом інгредієнти доведеться розкладати по окремих баночках, часу на приготування піде зовсім небагато, а от результат того вартий. Окремо хочу зауважити, що зараз у магазинах (від епіцентру до ікеї) можна придбати баночки різної форми, кольору і навіть з малюнками. Отже, якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей - сміливо готуйте яйця у банках:)

Інгредієнти:

4 або 8 яєць (по 1 або по 2 яйця у кожну банку)
300 г шампіньйонів (печериць)
4 смужки бекону або шинки
1 ст.л. подрібненої зеленої цибульки
1 ч.л. борошна
½ чашки курячого бульйону
2 ч.л. соку лимону
1 ч.л. вершкового масла
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Бекон або шинку наріжте на шматочки та обсмажуйте на пательні протягом 10 хвилин до золотавого кольору. Додайте нарізані слайсами гриби та подрібнену цибулю і обсмажуйте ще 3-5 хвилини. Додайте борошно, перемішайте, влийте курячий бульйон та лимонний сік. Ще раз ретельно перемішайте, щоб борошно розпустилось і не утворились грудочки. Дайте закипіти  і готуйте доки не отримаєте ніжну кремову консистенцію.
Підготуйте 4 банки: помийте, ретельно обсушіть паперовим рушником та змастіть вершковим маслом. Розлийте грибний соус по банкам, а зверху додайте по 1 або 2 яйця. Приправте сіллю та перцем.
Візьміть велику каструлю, поставте до неї банки та долийте води так, щоб вона доходила до середини банок. Готуйте на середньому вогні протягом 15-20 хвилин або поки яйця не приготуються так, як ви любите (на м’яко або на твердо).
Коли яйця приготувались обережно витягніть банки з каструлі. Обережно! Вони дуже гарячі. Особисто я для цього використовую силіконову прихватку, але можна спробувати й рушником. Відставте доки банки трошки охолонуть.
Перед подачею посипте свіжою зеленню. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар