Інгредієнти:
4 або 8 яєць (по 1 або по 2 яйця у кожну банку)300 г шампіньйонів (печериць)
4 смужки бекону або шинки
1 ст.л. подрібненої зеленої цибульки
1 ч.л. борошна
½ чашки курячого бульйону
2 ч.л. соку лимону
1 ч.л. вершкового масла
Сіль та перець
Спосіб приготування:
Бекон або шинку наріжте на шматочки та обсмажуйте на пательні протягом 10 хвилин до золотавого кольору. Додайте нарізані слайсами гриби та подрібнену цибулю і обсмажуйте ще 3-5 хвилини. Додайте борошно, перемішайте, влийте курячий бульйон та лимонний сік. Ще раз ретельно перемішайте, щоб борошно розпустилось і не утворились грудочки. Дайте закипіти і готуйте доки не отримаєте ніжну кремову консистенцію.Підготуйте 4 банки: помийте, ретельно обсушіть паперовим рушником та змастіть вершковим маслом. Розлийте грибний соус по банкам, а зверху додайте по 1 або 2 яйця. Приправте сіллю та перцем.
Візьміть велику каструлю, поставте до неї банки та долийте води так, щоб вона доходила до середини банок. Готуйте на середньому вогні протягом 15-20 хвилин або поки яйця не приготуються так, як ви любите (на м’яко або на твердо).
Коли яйця приготувались обережно витягніть банки з каструлі. Обережно! Вони дуже гарячі. Особисто я для цього використовую силіконову прихватку, але можна спробувати й рушником. Відставте доки банки трошки охолонуть.
Перед подачею посипте свіжою зеленню. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар