середу, 27 січня 2016 р.

Салат з хурми, журавлини та моцарелли

Незважаючи на те, що у цьому салаті є й хурма, і мандарини, і сушена журавлина і навіть мед, його аж ніяк не можна віднести до десертних фруктових салатів, оскільки насичена смаками заправка нівелює солодкість фруктів та ягід. Цей салат чудово пасує до риби чи курки, а якщо ви на дієті, то може стати повноцінним обідом, за рахунок поживних горіхів та моцарелли.

Інгредієнти:

Для салату

½ чашки волоських горіхів
½ чашки гарбузового насіння
2 ст.л. меду
Сіль
3-4 чашки салатного міксу
3-4 хурми, порізати скибками
2 мандарини, почистити
¾ чашки сушеної журавлини
250 г моцарелли

Для заправки

¼ чашки гранатового або журавлинового соку
¼ чашки бальзамічного оцту
1 ст.л. лимонного соку
1/3 чашки оливкової олії
Сіль та перець

Спосіб приготування:

У пательню покладіть горіхи та насіння, полийте медом і готуйте на середньому вогні протягом 5-6 хвилин, доки суміш не карамелізується. Перекладіть суміш до тарілки, посипте сіллю (бажано використовувати морську, з великими кристалами) і дайте охолонути.
У велику миску покладіть мікс салату, хурму, мандарини і журавлину. Додайте розділену на шари (ніби порвану) моцареллу, посипте карамелізованними горіхами та насінням.
У маленькій мисці змішайте інгредієнти для заправки.
Перед подачею полийте салат заправкою або подавайте окремо. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар