вівторок, 29 грудня 2015 р.

Моктейлі

Особисто я вживаю алкоголь дуже рідко і у мене це залежить радше від настрою, аніж від свята і «так прийнято». Тому Новий Рік для мене може пройти як з келихом шампанського чи мартіні, так і без алкоголю. Але невживання алкоголю не є приводом для того, щоб позбавляти себе смачного. І тут на допомогу приходять моктейлі - безалкогольні дрінки на основі соків чи інших безалкогольних напоїв. Нижче я приведу кілька варіантів своїх улюблених моктейлів, серед яких ви обов’язково знайдете щось собі до смаку.

Яблучно-імбирний тіні

Для корично-імбирного сиропу

1 чашка цукру
1 чашка води
2 палички кориці
Шматок імбирного кореня завдовжки в 2-3 сантиметри, нарізати на шматочки

На 1 порцію тіні

2 ст.л. сиропу
1 чашка яблучного сидру
Лід
Коричневий цукор для декору

Для приготування сиропу змішайте всі інгредієнти у каструльці і поставте на середній вогонь. Нагрівайте доки цукор повністю не розтане, але у жодному разі не перемішуйте під час нагрівання.  Дайте охолонути та дістаньте палички кориці і шматочки кореня.
Підготуйте келих для мартіні: змочіть краї яблучним сидром та занурте у цукор. Дайте застигнути. У блендер викладіть лід, налийте сидр та сироп і ретельно збийте. Налийте готовий напій у келих.

Газований огірковий лимонад

Для сиропу

1 чашка цукру
1 ст.л. цедри лайму
1 чашка води
¼ чашки листків м’яти

Для лимонаду

1 чашка соку лайма
1 середній огірок
2 чашки газованої води

Змішайте цукор, цедру та воду у каструльці і поставте на середній вогонь. Дайте закипіти і чекайте доки цукор розтане. Зніміть з вогню та додайте м’яту. Дайте охолонути.
Процідіть сироп через сито. Змішайте його з соком лайму і нарізаним тонесенькими слайсами огірком. Поставте до холодильника. Перед подачею налийте газовану воду.

Імбирно-лаймовий шпріцер

Для сиропу

150 грамів імбирного кореня, почистити та нарізати на шматочки
1 чашка води
1 чашка цукру
½ чашки соку лайму

Для шпріцеру

Сироп
Газована вода

У каструльці змішайте імбир, воду та цукор. Дайте закипіти, зменшіть вогонь та варіть, доки цукор не розтане. Зніміть з вогню та додайте сік лайму. Дайте охолонути до кімнатної температури і процідіть. Поставте у холодильник.
Для приготування шпріцеру покладіть у келих 2-3 ст.л. сиропу на кожні 150 мл газованої води. Перед подачею можете прикрасити шматочками лайму.

Гранатово-журавлинові беліні

Для сиропу 

1 чашка води
1 чашка цукру

Для беліні

1 ½ чашки сиропу
1 ¼ чашки гранатового соку
1 чашка несолодкого соку журавлини
1 літр газованої води
2 лайми, нарізати тонкими кружальцями
1 гілочка свіжої м’яти

Для приготування сиропу просто змішайте воду та цукор у каструльці, поставте на середній вогонь, дайте закипіти, зменшіть вогонь до мінімального і чекайте, доки цукор не розтане. Ще раз нагадую про те, що під час приготування сироп ні в якому разі не можна розмішувати. Дайте сиропу охолонути.
Для беліні змішайте соки та сироп у блендері. Розлийте у 6-8 келихів, додайте газовану воду. Перед подачею можете прикрасити лаймом і м’ятою.

Газований моктейль

4 чашки соку журавлини
2 чашки ананасового соку
2 чашки помаранчевого соку
Лід
Спрайт або газована вода
Цукор

У блендері збийте лід та соки. Перелийте до глечика чи іншого посуду, у якому плануєте подавати напій, та додайте газовану воду або спрайт. Цукор використайте для декорування склянок.

Імбирний мохіто

8 листків м’яти
50 мл соку лайму
Лід
4 ч.л. коричневого цукру
250 мл імбирного елю
100 мл газованої води

У високій склянці змішайте та розітріть листя м’яти та сік лайму. Додайте коричневий цукор і наповніть склянку льодом. Додайте імбирний ель та газовану воду і ретельно перемішайте. Перед подачею можете прикрасити скибкою лайму.

Лаймово-м’ятний шпріцер

8-10 листків м’яти
½ чашки цукру
¾ чашки соку лайму
1 літр газованої води

Ретельно подрібніть листя м’яти, викладіть їх до ступки і розімніть. Додайте цукор і ще раз розімніть. Перекладіть до глека і додайте сік лайму та ретельно перемішайте, доки цукор не розчиниться. Перед подачею додайте газовану воду.

Грейпфрутово-розмариновий шпріцер

Для сиропу

1 чашка цукру
1 чашка води
3 гілочки свіжого розмарину
3 листочки шалфею

Для шпріцеру

Сік з 1 червоного грейпфруту
Газована вода

У маленькій каструлі змішайте воду та цукор і поставте на середній вогонь. Дайте закипіти, зменшіть вогонь і варіть доки цукор не розчиниться. Зніміть з вогню та додайте розмарин і шалфей. Дайте листкам залишатись у сиропі доки він повністю не охолоне. Вийміть листя з сиропу та поставте сироп до холодильника.
Для приготування шпріцеру покладіть лід до склянок, наповніть склянки на ¼ соком грейпфруту, додайте 1 ч.л. сиропу і долийте газованої води.



Немає коментарів:

Дописати коментар