Те, що буряки є
надзвичайно корисними - безсумнівно. Але, нажаль, наші господині часто
ігнорують цей овоч і використовують його лише для приготування вінегрету, борщу
і бурякового салату. Але насправді з буряків можна приготувати набагато більше.
Так, запечені бурячки по-марокканськи безсумнівно стануть одним з
найулюбленіших гарнірів вашої сім’ї, і навіть чоловіки, які зазвичай скептично
ставляться до овочевих гарнірів (окрім картоплі), неодмінно попросять вас
приготувати ще «отих буряків».
Інгредієнти:
Для буряків
1 кг буряків,
бажано молодих
2 ст.л. оливкової
олії
1 ст.л.
бальзамічного оцту
Сіль та перець
Зернята кумину,
фенхелю або кропу - на ваш смак
½ чашки зернят
гранату
¼ не солоних
обсмажених фісташок
1 ст.л.
апельсинової цедри
Для глазурі
½ чашки
бальзамічного оцту
1 ст.л. меду
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С. Якщо бурячки молоді, то їх можна не чистити, а якщо старі, то
краще очистити від шкірки. Наріжте буряки скибками завтовшки у 2 сантиметри, не
більше.
Викладіть буряки
до миски, додайте оливкову олію, бальзамічний оцет та спеції і ретельно
перемішайте, щоб олія рівномірно врила кожну скибочку. Викладіть готову суміш
на застелену папером для випікання форму, і запікайте протягом 45 хвилин, час
від часу перемішуючи.
Тим часом
приготуйте глазур. Для цього у маленьку каструльку вилийте бальзамічний оцет і
мед, ретельно перемішайте. Готуйте на маленькому вогні без кришки протягом 20
хвилин до загустіння.
Коли бурячки
запіклись, викладіть їх на тарілку, полийте глазуррю і посипте зернятами
гранату та подрібненими фісташками.
Перед подачею
притрусіть апельсиновою цедрою, знятою за допомогою тертки. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар