середу, 2 грудня 2015 р.

Запечені бурячки по-марокканськи

Те, що буряки є надзвичайно корисними - безсумнівно. Але, нажаль, наші господині часто ігнорують цей овоч і використовують його лише для приготування вінегрету, борщу і бурякового салату. Але насправді з буряків можна приготувати набагато більше. Так, запечені бурячки по-марокканськи безсумнівно стануть одним з найулюбленіших гарнірів вашої сім’ї, і навіть чоловіки, які зазвичай скептично ставляться до овочевих гарнірів (окрім картоплі), неодмінно попросять вас приготувати ще «отих буряків».

Інгредієнти:


Для буряків

1 кг буряків, бажано молодих
2 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. бальзамічного оцту
Сіль та перець
Зернята кумину, фенхелю або кропу - на ваш смак
½ чашки зернят гранату
¼ не солоних обсмажених фісташок
1 ст.л. апельсинової цедри

Для глазурі

½ чашки бальзамічного оцту
1 ст.л. меду

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Якщо бурячки молоді, то їх можна не чистити, а якщо старі, то краще очистити від шкірки. Наріжте буряки скибками завтовшки у 2 сантиметри, не більше.
Викладіть буряки до миски, додайте оливкову олію, бальзамічний оцет та спеції і ретельно перемішайте, щоб олія рівномірно врила кожну скибочку. Викладіть готову суміш на застелену папером для випікання форму, і запікайте протягом 45 хвилин, час від часу перемішуючи.
Тим часом приготуйте глазур. Для цього у маленьку каструльку вилийте бальзамічний оцет і мед, ретельно перемішайте. Готуйте на маленькому вогні без кришки протягом 20 хвилин до загустіння.
Коли бурячки запіклись, викладіть їх на тарілку, полийте глазуррю і посипте зернятами гранату та подрібненими фісташками.
Перед подачею притрусіть апельсиновою цедрою, знятою за допомогою тертки. Смачного!





Немає коментарів:

Дописати коментар