суботу, 19 грудня 2015 р.

Обсмажена у духовці курка з медово-гірчичним соусом

Курячі нагетси - то така страва, яку обожнюють і дорослі і діти. Але звичайна проблема у тому, що доки приготуєш, доки обсмажиш кожен шматочок, часу витрачається чимало, а у суботу все ж хочеться відпочити. Цей рецепт гарний тим, що готуються нагетси надзвичайно швидко, а шкоди здоров’ю не приносять, оскільки замість фритюру ми будемо запікати їх у духовці. Але смак і скоринки вийдуть не гірші, це я вам гарантую.

Інгредієнти:


Для нагетсів

8 курячих стегенець без шкірки і кісточки
Сіль та перець
2 яйця
¼ чашки молока
1 ½ чашки мелених сухарів
1 ч.л. солодкої паприки
¼ чашки рослинної олії
1 чашка борошна
2 ч.л. подрібненої петрушки

Для соусу

¼ чашки несолодкого йогурту
2 ст.л. меду
По 1 ст.л. звичайної та діжонської гірчиці

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180С. Застеліть деко пергаментом.
Для приготування соусу просто змішайте йогурт, мед, гірчицю і поставте до холодильнику.
Розріжте стегенця на кілька шматків. Я, зазвичай, розрізаю на 4. Приправте сіллю та перцем.
У одній мисці збийте яйця з молоком, у другій - змішайте сухарі та олію, приправте сіллю, перцем та паприкою, у третю висипте борошно.
Кожен шматочок курки спочатку занурте у борошно, потім у яєчну суміш, а у кінці - в сухарі, притискаючи їх до шматків м’яса.
Викладіть нагетси на деко і запікайте протягом 25-30 хвилин, доки скоринка не стане золотавою, а м’ясо - не приготується.
Подавайте з медово-гірчичним соусом, перед подачею - притрусіть подрібненою петрушкою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар